Předprodej byl ukončen

Nadoraz Hradec Králové
KONCERT / Hudba – Pop

Nadoraz Hradec Králové

sobota 2.9.2023 od 19:30
Letní areál U Letců, Hradec Králové

O akci

Nadoraz Hradec Králové

„Ve víně je pravda, v pivu síla ji unést“ – toto životní moudro se prolíná většinou skladeb NADORAZu. (autor sloganu Josef Tázler)

Bezmála čtyřicetiletá existence kapely začala účastí na Portách. V dnešní době kapela hraje po celém území republiky a postupně se stala ozdobou všech velkých hudebních přehlídek. Základem hudební tvorby NADORAZu je humor a recese. Za dobu existence NADORAZu byly natočeny čtyři hudebni nosiče. Pivní hlad je unikátní nahrávka živého koncertu na LP desce, Natvrdo, Už máme basy piva koupenýPo sezóně jsou studiové nahrávky. Nejnovější z nich si můžete zakoupit v sekci Aktuality, ostatní zdarma poslechnout v sekci Hudební ukázky a Galerie.

Působení kapely se neomezuje pouze na domácí scénu, ale má i zahraniční zkušenosti. Zahrála posluchačům například v Rakousku, Německu, Polsku a Slovensku. Účastní se také hudebních festivalů, na kterých získala i mnohá ocenění – několikanásobný laureát Smiřického Hrnce, výherce Olomouckého Tvarůžku atd. NADORAZ natočil také několik televizních pořadů s ČT-Brno.

Na všech akcích NADORAZ byl, je a vždy bude považován za katalyzátor humoru a dobré nálady. V poslední době jste mohli NADORAZ slyšet na Trnkobraní ve Vizovicích, Folkovém Kvítku na Konopišti, Loštickém Tvarůžku, Smiřickém Hrnci, Porcinkuli v Hostinném, oslavách Vítězství v Plzni, Krakonošově tržnici atd.

Královéhradecký NADORAZ postupně oblékl dixielandový kabát a dnes po více než čtyřiceti letech, s ironií sobě vlastní, hraje nejen swing, dixieland, country, ale i rap, funky a rock v nenapodobitelném provedení.

Vystoupení NADORAZu je vhodné jak na samostatný koncert, tak na plesy, bály, večírky, rauty, pivní slavnosti, vinobraní, masopusty, hudební festivaly různých žánrů apod.

Kmenovým autorem hudby i textů je Jirka Petera, jehož písně tvoří osu repertoáru.

Současná sestava