Předprodej byl ukončen

Adventní koncert
KONCERT / Hudba – Pop

Adventní koncert

pátek 9.12.2022 od 18:30
Kostel sv. Mikuláše, Jaroměř

O akci

Adventní koncert s vynikajícími interprety, kteří nám přinášejí prožitek v podobě nejznámějších melodií v tento neopakovatelný adventní čas.

Program:

1. J. S. Bach - Adagio g-moll z l. sonáty pro sólové housle 

2. G. F. Händel - Ombra mai fu 

3. A. Stradella – Pieta, Signore!

4. W. A. Mozart – Ave verum corpus

5. G. Tartini - Sonáta g-moll op. l č. 10 ''Didone Abbandonata''

                       - Adagio, - Presto non troppo, - Largo. - Allegro commodo

6. A. Dvořák – Biblická píseň č.4, 5, 10

7. G. Bizet – Agnus Dei

8. Ch. Gounod – Ave Maria

9. C. Franck - Panis Angelicus 

10. J. Massenet - Meditace z opery „Thäis“

11. F. Schubert - Ave Maria 

12. P. Mascagni – Ave Maria

Účinkující:

Paolo Lardizzone - italský tenor Rodák z italského Militella, začal studovat zpěv pod vedením Maestra Giacoma Rocchettiho a později u Maestra Nazzarena Antinoriho v Accademii Beniamino Gigli v Recanati. Žije ve městě Camerino di Macerata. Svůj debut uskutečnil v roce 2007 rolí Manrica ve Verdiho Trubadúrovi na milánském Festivalu Castello Sforzesco. V roce 2008 se s velkým úspěchem poprvé zhostil role Vévody z Mantovy ve Verdiho Rigolettovi, pod taktovkou Maestra P. Gelminiho. Zpívá úlohu Ghina v Doninzettiho opeře Pia de Tolomei, Macduffa v opeře Macbeth Giuseppe Verdiho a rytíře Des Grieuxe v Manon Lescaut Giacoma Pucciniho pod taktovkou Maestra E. de Filippis, Maria Cavardossiho v Pucciniho Tosce, Turiddu v Sedláku kavalírovi od P. Mascagniho, s režisérem Maestrem L. de Marchim, Dona José v Carmen pod taktovkou Maestra A. Benigniho. V letech 2010/2011 v úloze Alfreda ve Verdiho Traviatě, Kalafa v opeře Turandot Giacoma Pucciniho. V sezóně 2013/2014 zpívá Alfreda ve Verdiho Traviatě na Mezinárodním festivalu v Pekingu, Vévodu z Mantovy v Rigolettovi v Boloni a Parmě, Cavardossiho v Tosce ve Spoletu, Manrica v opeře Trubadúr v Trentu, účastní se opery Rigoletto jako Vévoda z Mantovy v rámci worldvision pod taktovkou Maestra Zubina Mehty. V roce 2014 na scéně Operního divadla in chorvatském Splitu zpíval roli Fausta v opeře Mefistofele Arriga Boita, pod taktovkou Maestra Niksa Bareza. V říjnu 2014 vystupoval v úloze Radamese (Aida) v Káhirském divadle a v opeře v Plzeni. V listopadu zpíval Alfreda v Traviatě se souborem Compagnia d'Opera Italiana na turné po Německu a Rakousku. V prosinci 2014 pak Cavardossiho v Tosce a vystoupil na Festivalu Puccini při příležitosti otevření Villa Argentina ve Viareggiu. V lednu 2015 se opět objevil v roli Radamese na scéně Opera Theatre v Káhiře. V lednu 2015 velmi úspěšně pěvecky ztvárnil role Cania v Komediantech a Turiddu v Sedláku kavalírovi v divadle v Plzni. Poté vystoupil ve Francii s Mozartovým Requiem a na turné po Španělsku a Francii jako Pinkerton v Madama Butterfly. V roce 2016 vystoupil opět v roli Macduffa v Macbethovi, a to v plzeňském divadle. V současné době zpívá v roli Radamese v Aidě na scéně Dolnobavorského divadla v Německu.

www.tenorepaololardizzone.com/

Noema Erba - je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

noemaerba.com/

Marie Dvorská - sólistka, komorní hráčka a primistka orchestru České filharmonie, držitelka 1.ceny z Mezinárodní houslové soutěže Jaroslava Kociana, vítězka různých národních soutěží, 3.ceny z mezinárodní soutěže Bohuslava Martinů v Rakousku, získala ocenění za interpretaci skladeb Henryka Wieniawského, aj. Studovala nejprve u svého otce, PhDr.Ladislava Dvorského (žák prof.Josefa Muziky, ten patřil spolu s J.Kubelikem a J.Kocianem mezi tři nejslavnější a nejvýznamnější žáky prof.Otokara Ševčíka). Poté studovala na LŠU Voršilská v Praze u prof.Zd.Vyorala. Pak navázala studiem u prof.Václava Snítila na Pražské konzervatori a také u stejného pedagoga prof.Václava Snitila na Akademii múzických umění v Praze (HAMU). Absolvovala úspěšně též postgraduální studium na MusikHochschule Winterthur-Zürich a roční soukromé studium na Královské hudební akademii v Londýně (obě školy u prof.György Pauka). Účastnila se mnoha mezinárodních seminářů, houslových kurzů a letních hudebních škol (např.sedmitýdenní pobyt v Izraeli u slavné Idy Haendel, dva roky za sebou tříměsíční letní škola v Meadowmount School of Music v USA, absolvovala jeden semestr na hudební akademii Toho Gakuen v japonské Toyamě. Zdokonalovala se pod vedením např. Vladimira Spivakova, Eduarda Grache, Vadima Gluzmana, Shlomo Minze, Josepha Silversteina, Igora Ozima aj. Sólově vystupovala v Evropě, Japonsku, Izraeli, USA aj. Pořídila nahrávky skladeb Ant.Dvořáka pro Český rozhlas. Aktivně se věnuje i komorní hře a občasné pedagogické činnosti. Stálou členkou orchestru Česke' filharmonie je od roku 2002, kde ovšem už dva roky předtím působila jako stálá výpomoc. Jejím vzorem, inspirací a tématem jejího mnohaletého badání je francouzská virtuoska Ginette Neveu.

 

Další akce pořadatele

Světový tenor Paolo Lardizzone - 12. května od 17:00, Zámek - Zrcadlový sál, Chroustovice

Dušičkový koncert - 3. listopadu od 15:30, Kostel sv. Vavřince, Vysoké Mýto

Jarní koncert - Mistři klasiky - 5. května od 18:00, Kostel sv. Mikuláše, Jaroměř