Předprodej byl ukončen

Gianfranco Alamia / First single release celebration
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Gianfranco Alamia / First single release celebration

sobota 10.12.2022 od 20:00
2deci, Praha

O akci

Gianfranco Alamia, born in Palermo has always been a huge music lover. His passion was born from an early age, when with his father he listened to artists such as Barry White, Paul Anka, Beatles etc. In 2004 he was struck by a still very famous band, Duran Duran, which completely changed his life by bringing him closer to the genre and other groups and artists. He approached music by starting to sing simply like everyone does at home and in 2008 finally, he became part of his first musical project. The band's name was Parsec, with which he played hard rock and heavy metal music. His experiences made him broaden his musical knowledge by getting to know more of artists, who would always make him learn something new. During that period he played in many places with different musicians who enriched him professionally. In 2012 he joined a musical group with which he began to write original songs. The Caronte have had a musical career of about 5 years, releasing two EPs and an album and became successful in their hometown. He continues to write original music and in 2016/17 he becomes a part of two cover projects. One dedicated to the band whom he loved, Duran Duran, with members full of experience and musical study, and another dedicated to the British band Oasis. They were very successful and played in different sites in various cities.

In February 2017 he decided to move to Prague, the capital city of Czech Republic, to begin a new life, but without ever leaving his true passion for music. Also in Prague he begins to perform with his acoustic guitar playing around the city between jam sessions, open mics or evenings dedicated exclusively to him. He also often performs with his partner Patrycja, who also plays various musical instruments and sings. In the last period he has dedicated himself completely to composing his original songs. On December 1st he will release - Just To Be Alive - in various digital stores such as Spotify, apple music, tik tok, youtube, etc.
At the moment he continues with the writing of various singles which he will soon include in his first solo album.

Gianfranco Alamia, rodák z Palerma, byl vždy velkým milovníkem hudby. Jeho vášeň se zrodila už v raném věku, kdy se svým otcem poslouchal umělce jako Barry White, Paul Anka, Beatles atd. V roce 2004 ho zasáhla stále velmi slavná skupina Duran Duran, která mu zcela změnila život tím, že ho přiblížila k tomuto žánru a dalším skupinám a umělcům. K hudbě se přiblížil tak, že začal jednoduše zpívat, jako to dělá každý doma, a v roce 2008 se konečně stal součástí svého prvního hudebního projektu. Kapela se jmenovala Parsec, s níž hrál hardrockovou a heavy metalovou hudbu. Díky svým zkušenostem si rozšířil své hudební znalosti tím, že poznal více umělců, díky kterým se vždy naučil něco nového. V tomto období hrál na mnoha místech s různými hudebníky, kteří ho profesně obohatili. V roce 2012 se připojil k hudební skupině, se kterou začal psát autorské písně. Caronte mají za sebou zhruba pětiletou hudební kariéru, během níž vydali dvě EP a jedno album a stali se úspěšnými ve svém rodném městě. V psaní původní hudby pokračuje a v letech 2016/17 se stává součástí dvou coververzních projektů. Jeden věnovaný kapele, kterou miloval, Duran Duran, se členy plnými zkušeností a hudebních studií, a druhý věnovaný britské skupině Oasis. Byly velmi úspěšné a hrály na různých místech v různých městech.

V únoru 2017 se rozhodl přestěhovat do Prahy, hlavního města České republiky, aby začal nový život, ale přitom neopustil svou opravdovou vášeň pro hudbu. Také v Praze začíná vystupovat se svou akustickou kytarou a hrát po městě mezi jam sessions, open mics nebo večery věnovanými výhradně jemu. Často také vystupuje se svou partnerkou Patrycií, která také hraje na různé hudební nástroje a zpívá. V posledním období se plně věnuje skládání svých autorských písní. Dne 1. prosince vydá - Just To Be Alive - v různých digitálních obchodech, jako jsou Spotify, apple music, tik tok, youtube atd. V současné době pokračuje ve skládání různých singlů, které brzy zařadí na své první sólové album.