Předprodej byl ukončen

Slunovratový Ecstatic Dance
KONCERT / Hudba – Elektronika, Folk / Country, Spirituální, Worldmusic

Slunovratový Ecstatic Dance

středa 21.12.2022 od 17:00
Nadace Josefa Plívy, Svitavy

O akci

Předvánoční čas je přímo stvořený pro to se rozpomenout na původní tradice a zavnímat mocnou sílu slunovratu. Je to den kdy je nejdelší noc a tma dosáhla svého vrcholu. Rodí se nové Slunce, které přináší světlo do dalších dní. Tento den se od pradávna oslavoval tancem a zpěvem, protože pro všechny představoval předěl od kterého se začíná prodlužovat den.

Společně se 21. 12. naladíme v Nadaci Slunovratový rituálem a meditací. Potom si zatančíme v rytmech Ecstatic Dance s DJem Martinem Pallou. Oslavíme příchod nového Slunce a světla.

Pojďme se na chvíli zastavit a ukotvit v sobě, ještě předtím než vstoupíme do svátků Štědrého dne a rodinných setkání.

I když mnoho z nás žije ve městech a bezprostředně nesledujeme proměny přírody, jsme stále její součástí a její cykly ovlivňují naše těla a naší psychiku. Pokud se vědomě propojujeme s proměnami v přírodě, žijeme víc v souladu s přirozenými cykly, které se odehrávají nejen venku, ale i uvnitř nás. Navíc, když se v tyto významné dny zastavíme a ohlédneme se za sebe, co se nám v předchozím období povedlo, podíváme se, kde jsme teď a kam chceme směřovat v dalším období, náš život dostává řád, směr i rytmus.

Svátky odráží to, jak přibývá nebo ubývá životní sily v přírodě i v nás v souladu s množstvím tepla a světla, které naší Zemi dává Slunce. Protože se naši předkové na svět dívali mytologicky, vnímali Zemi jako Bohyni a Slunce jako Boha a jejich vzájemný proměňující se vztah jako láskyplný tanec. Na každém svátku můžeme uctít právě přítomnou energii v přírodě i v našem životě.


Program

17:00-17:30 Otevření společného kruhu

17:30-18:00 Slunovratový rituál, meditace

18:00-21:30 Dj Martin Palla Ecstatic Dance set + nástroje

21:30-22:00 Sdílecí kruh, zklidnění a rozloučení


 



Vstupné 250,- Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Polovina výtěžku bude věnována Nadaci Josefa Plívy.

Celá akce je bez alkoholu a drog.