Předprodej byl ukončen

MG04 - Mersey Gathering
KONCERT / Hudba – Rock

MG04 - Mersey Gathering

sobota 27.5.2023 od 16:00
Zahrádka Na Střeláku, Brno

O akci

Live: Mick Harvey + JP Shilo + Sometimes With Others, Dunaj, Kill The Dandies!, VDYD

DJs: Ibe, Kevridge

Poslední květnovou sobotu zahraje v Brně na festivalu MG04 australský hudebník, producent a skladatel Mick Harvey. Doprovázet jej bude J.P.Shilo, se kterým se Mick představil v Mersey klubu v roce 2019, a berlínská formace Sometimes With Others.
 

Australského světoběžníka doplní kapely Dunaj, Kill The Dandies a VDYD. Po skončení DJs Ibe a Kevridge.

Festival se nekoná pod záštitou politiků.

Vystupující

Mick Harvey (AU) – web / youtube Dunaj (CZ) – web / web Kill the Dandies! (CZ) – bandzone VDYD (CZ) – fb / bandcamp JP Shilo (AU) – bandcamp Sometimes With Others (DE) – web

Více informací

Mick Harvey působí scéně úctyhodných 45 let a nejvíce se proslavil jako člen The Birthday Party a The Bad Seeds Nicka Cavea, nebo také svou dlouhodobou spoluprací s PJ Harvey. Hrál také v neméně známé formaci Crime and The City Solution po boku ikony australské a berlínské scény Rowlanda S. Howarda. Jeho umělecká dráha zahrnuje kromě tuctu celovečerních filmů a četných krátkých filmů a dokumentů také 8 sólových alb. V Brně se představil na Henry Lee Festu jak samostatně, tak v rámci hvězdného projektu Ministry Of Wolves.

V roce 2023 Mick představí na turné, jehož součástí je i vystoupení na našem festivalu, materiál ze svého nového sólového alba "Five Ways to Say Goodbye" a alba duetů s mexickou zpěvačkou Amandou Acevedo na sérii koncertů po boku berlínského hudebního kolektivu Sometimes With Others. Ten hraje směs rocku, drone, minimalismu, jazzu a blues, kterou prezentuje na debutové desce „Nous“ vydané na uměleckém vinylovém labelu Grand Chess z Hamburku.

Další akce s vystupujícími

Dunaj - 3. května od 20:00, Modrý trpaslík, Česká Třebová

Mersey Gathering vol. 5 - 8. června od 16:00, Letní kino Špilberk, Brno

Další akce pořadatele

SLADE v Mikulově (UK) - 23. srpna od 17:00, Amfiteátr, Mikulov

LUCIE BÍLÁ support: Jan Smigmator - 24. srpna od 17:00, Amfiteátr, Mikulov

Pražský výběr - 27. září od 19:30, Dům Kultury, Šumperk

Pořadatel