Předprodej byl ukončen

Radim Zenkl & Ondra Kozák
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Worldmusic

Radim Zenkl & Ondra Kozák

sobota 18.3.2023 od 19:00
Sokolovna Josefov, Jaroměř

O akci

Čechoameričan Radim Zenkl založil hudební duo s Ondrou Kozákem jako svůj evropský koncertní projekt. Posluchači se můžou těšit na skladby a písně z vlastní tvorby obou hráčů doplněné o bluegrassové, swingové, keltské a „world music“ tradicionály v osobitých aranžmá. Oba hudebníci jsou zpěváci a multiinstrumentalisté a jejich vystoupení zaujme také méně obvyklými kombinacemi strunných, smyčcových i dechových nástrojů.

 

Radim Zenkl

Narozen v Opavě, v 80-tých letech působil v ostravských skupinách Athabasca a Rozkol. V roce 1985 založil a vedl skupinu Tyrkys, která vyhrála ve finále Porty v roce 1988. Od léta roku 1989 působí v USA, kde v roce 1992 zvítězil v prestižní celoamerické mandolínové soutěži s mezinárodní účastí Winfield Mandolin Championship. Natočil osm CD, spolupracoval jako studiový hráč na více než 60-ti CD a vynalezl speciální mandolínovou techniku, při které nástroj zní jako dva nástroje současně. Koncertně a studiově spolupracuje s hráči nové akustické hudby jako je např. Béla Fleck, Jerry Garcia, David Grisman, Mike Marshall, Jerry Douglas, Stanley Jordan a další. Během návštěvy Irska v roce 1999 začal také hrát na tradiční irské píšťaly a postupně na další flétny z celého světa.
Radim se objevil na pódiích mnoha zemí všech kontinentů a pravidelně také navštěvuje Českou republiku, kde ho kromě sólových vystoupení měli posluchači možnost slyšet ve spolupráci s hráči a skupinami jako je např: Druhá tráva, Buty, Čechomor, Jiří Stivín, Vlasta Redl, Hradišťan, Bratři Ebenové, Vladimír Mišík, Karel Plíhal, Waldemar Matuška, Samson Lenk a v televizních pořadech Na plovárně, Gejzír, Noc s Andělem a dalších.

 

Ondra Kozák

je multiinstrumentalista (kytara, housle, mandolína, basa, dobro), zpěvák, skladatel, hudební lektor, režisér a organizátor. Věnuje se převážně akustické hudbě: bluegrass, folk, new acoustic. Jako kytarista natočil dvě sólové desky (Ataman, 2014; Overtones, 2019) a získal 5x titul „Kytarista roku“ v Anketě Bluegrassové asociace ČR. Podílel se na více jak 20 studiových albech s různými skupinami, se kterými celkem 4x vyhrál prestižní soutěž o evropskou kapelu roku na francouzském La Roche Bluegrass Festivalu. Při různých příležitostech spolupracoval s významnými osobnostmi světové hudební scény, např. Mike Marshall, Dan Crary, Tony Furtado, Beppe Gambetta, Dale Ann Bradley, Steve Gulley, Cia Cherryholmes, Mike Compton ad. Organizuje hudební workshopy, připravuje podcast pro muzikanty, založil online hudební dílnu a je autorem několika výukových publikací.

Více informací

Sokolovnu Josefov najdete na adrese Guldova 41, v Jaroměři - Josefově.
Parkovat doporučujeme na náměstí před kostelem.

Pořadatel