Předprodej byl ukončen

Autorské čtení: Eva Turnová / Procházka Turnovým hájem
DIVADLO / KONCERT / VÝSTAVA / Představení / Hudba / Umění

Autorské čtení: Eva Turnová / Procházka Turnovým hájem

úterý 10.1.2023 od 18:00
2deci, Praha

O akci

Zveme Vás na autorské čtení z právě vydané knihy sloupků Turnový háj 10, jejichž autorkou je baskytaristka kapely Plastic People of the Universe Eva Turnová.

Sloupky Evy Turnové byly v uplynulých deseti letech pravidelně publikovány v časopisech Instinkt, Reflex, Reportér a Deník. Mají také podobu glos a jsou týdně vysílány na rozhlasové stanici ČRo Plus. V roce 2018 byly sloupky dramatizovány v divadle Husa na provázku.

Jde o hutné minipovídky, hořkohumorné glosy k současnosti, které hravě zachycují absurditu různých situací a zážitků. Příběhy jsou často o tom, že hranice mezi tím, kdy člověk nachází smysl svého každodenního pobytu a kdy propadá zoufalství, je hodně křehká. Témata jsou jednak provařená – láska, vztahy, strach, odpuštění, utrpení; jednak souvisí s prostředím, ve kterém se autorka pohybuje – hraní s kapelou, ale třeba i proces psaní, hraní si se slovy i úplné fabulace.

Událost pořádají: Eva Turnová, Vinotéka 2 deci Vinohrady a divadlo JEN TAK Praha.

CO VŠECHNO VYŠLO

Knihy těchto fejetonů, obohacené vlastními ilustracemi autorky už desátým rokem vycházejí pod značkou Eturnity. Vyšel také výbor z prvních pěti dílů v nakladatelství Argo pod názvem BE100F (best of), a audio kniha „Čtení z Turnových hájů“.


RECENZE

Kníže Karel Schwarzenberg:
„Tato kniha je jako ideální milenka: útlá, stručná a výstižná.“

Spisovatel Jáchym Topol:
„Eva je dlouhodobá víla mého štěstí. Rád se niterně zchoulím na koncertech či se dychtivě a střemhlav ponořím do jejích knížek. Nechť nás tedy již desátý Háj omámí pisatelčinou inteligencí, humorem, překypující obrazností!“

Herec Jaroslav Dušek:
„Zastaví se vůbec před něčím Eva Turnová? Je jí alespoň něco svaté? Nechá alespoň nějakou nit suchou? Nebo všechno rozsápe ve svých spárech břitkého sarkasmu a ironie? Chce všechny subjekty, o kterých píše, opravdu umístit do svého Turnového háje? Nebo nechá aspoň někoho naživu?“