Předprodej byl ukončen

DVA + Ametyst v Kabinetu MÚZ
KONCERT / Hudba – Elektronika, Rock

DVA + Ametyst v Kabinetu MÚZ

čtvrtek 16.3.2023 od 20:00
Kabinet MÚZ, Brno

O akci

DVA

Pop z neexistujících rádií.

Pro kapelu DVA mají hudební kritici vyhrazenou škatulku „nezařaditelné“ – dvojice ve složení Jan Kratochvíl (On) a Bára Kratochvílová (Ona) zhmotňuje svoje originální hudební vize nesčetnými prostředky: svoji představu o tom, jak má znít tango, naplňují beatboxem, křehké folkové skladby zase opentluje klarinet. Čerpají také z estetiky kabaretu nebo cirkusu. Příběhy z vlastních světů pak popisují vlastním vymyšleným jazykem – právě proto se pro jejich hudbu vžilo označení „folklor neexistujících národů“.


http://www.2dva.cz/
https://dva2.bandcamp.com/


AMETYST

Ametyst je nová alternativní skupina, kde své síly spojili členové Nejhodnějších Medvídků s Ventolinem. Poezie Markéty Levínské a hudba inspirovaná elektro avantgardou a krautrockem.

Nejdřív jsme byli Pekelní Satani, pak Flood of Laser a teď se z nás stal Ametyst.

Elektro-Kraut. Bruce Haack, Snakefinger, Can, Suicide jsou našimi předky. Přicházíme z jeskyně rock’n’rollové elektro avantgardy a na čele máme bouli. Hrajeme k tanci a transdimenzionální meditaci. Jsme domácky ambiciózní. Vytváříme hudbu k pozorovatelské poezii Markéty Levínské. Frontwoman: Markéta Levínská. Kytara: Štěpán Uherka. The best violinist of the century: Klára Doubková. Baskytara: Jan Hanyš. Bicí a syntezátory: David Doubek.

 

Soundcloud (demo) https://soundcloud.com/skupina-ametyst

Facebook: https://www.facebook.com/100086416482774/

Vystupující

Dva (CZ) – web Ametyst (CZ) – fb / soundcloud

Další akce s vystupujícími

ObrFest 2024 - 14. června od 16:00 – 15.6., Obřany na různých místech, Brno

Beseda u Bigbítu 2024 - 2. srpna od 16:30 – 4.8., Topolový hájek, Tasov

Pořadatel