Předprodej byl ukončen

Tour de France ve tmě (dokument a beseda s Ondrou Zmeškalem)
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / Film / Sport

Tour de France ve tmě (dokument a beseda s Ondrou Zmeškalem)

pátek 3.3.2023 od 19:00
Expediční klubovna, Brno

O akci

Věhlasný cyklistický závod Tour de France se stal pro nevidomého atleta Ondřeje Zmeškala životním zážitkem. V loňském roce se v doprovodu čtyřčlenného týmu vydal do Francie, aby spolu se svým trasérem Markem Peterkou usedli na tandemové kolo a pokusili se zdolat všech 21 etap po stopách Tour de France.

Během celého projektu byl přítomen i režisér a dokumentarista Rostislav Málek. Ten celé dobrodružství snímal kamerou a po roce dokončil celé své dílo, které míří na filmová plátna. Přijďte se přesvědčit o tom, že vše je možné a nechte se unést nádhernými francouzskými sceneriemi a neskutečným sportovním výkonem.

Po promítání dokumentu proběhne diskuze s nevidomým sportovcem Ondřejem Zmeškalem.

Účinkují: Ondřej Zmeškal, Marek Peterka, Petra Vodičková, Lukáš Nožička, Lukáš Turek, Jiří Hort, Vojtěch Hort, Pavel Kryze, Rostislav Málek
Režie: Rostislav Málek
Zvuk: Václav Pokora
Délka: 53 min
Vhodné pro děti.

Ondřej Zmeškal je nevidomý sportovec, spisovatel a motivační řečník. O zrak přišel ve 20 letech a právě díky sportu se vrátil znovu do hry. Následně zdolal jeden z nejtěžších maratonů světa na Velké čínské zdi, a medaili nakonec vydražil, aby výtěžkem podpořil těžce nemocného chlapce. Pak objevil triatlon a začal se umisťovat na předních příčkách mezi zdravými závodníky na těch nejextrémnějších závodech. V projektu „600 km poslepu“ přeběhl celou Českou republiku, aby v charitativní sbírce vybral finanční prostředky na nákup sportovního vybavení pro nevidomé děti. A v loňském roce se pokusil zajet věhlasný cyklistický závod Tour de France. Jestli se mu to podařilo? O tom se přijďte sami přesvědčit.

Přednáší: Ondřej Zmeškal / www.ondrejzmeskal.cz
Datum a čas: pátek 3. 3. 2023, 19:00 h
Vstupenky: SMSticket a na místě