Předprodej byl ukončen

Gadžové jdou do nebe
DIVADLO / Představení

Gadžové jdou do nebe

úterý 30.5.2023 od 19:00
Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě

O akci

Wanna stand up to racism? Wanna stand up? Let´s stand up then!

Že nemáte předsudky? Že nevidíte černobíle? Vydejte se na česko-romskou stand up expedici pod vlastní šedou kůru mozkovou! Do vývojově starších držav takzvaného hadího a savčího mozku, jimž jde o jediné: o přežití.

Pečlivě sestavený česko-romský tým performerů o česko-romském soužití. O předsudcích na obou stranách pomlčky. O (ne)možnostech jejich korekce. S humorem i bez něj. V netradičně rozvrženém prostoru a s živou hudbou. Za časů sílící xenofobie a rasismu, v nichž si i nejvyšší savčí mozek státu dovolí vypustit lež, že 90% Romů nepracuje. Kolektivně autorský tvar se vším všudy.

Jiří Havelka (1980) patří k nejzajímavějším a nejvšestrannějším osobnostem současného českého divadla – režisér, dramatik, herec, moderátor a po několik let vedoucí katedry alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU. Své originální a cenami ověnčené inscenace často staví metodou kolektivních improvizací a opakovaně přitom dokazuje, že mu komplexní i ožehavá společenská témata ani překvapivé formy jejich zdivadelnění nejsou cizí.

130 min s přestávkou

Cena vstupenky v předprodeji: 370,-
Cena vstupenky v předprodeji s Novoměstskou kartou: 296,-
Cena vstupenky na místě: 420,-
Cena vstupenky na místě s Novoměstskou kartou: 336,-
Vstupenky můžete koupit v předprodeji na Informačním centru v Novém Městě na Moravě nebo online přes sms ticket.

Více informací

https://www.provazek.cz/cs/gadzove-jdou-do-nebe

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení