Předprodej byl ukončen

Anna Hogenová - Odvaha ke štěstí
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Anna Hogenová - Odvaha ke štěstí

sobota 4.3.2023 od 15:00
Velký sál Záložna, Rousínov

O akci

Přednáška Odvaha ke štěstí s profesorkou a filozofkou Annou Hogenovou.

Anna přednáší o životní cestě, o štěstí a radosti, naději, opravdovosti a umění být sám sebou v digitálním věku. Sdělí nám návod starý 2700 let jak to udělat, aby člověk přemohl strach, včetně strachu ze smrti nebo co by měl vědět každý člověk, který ztratil někoho velmi blízkého. Východisko je z každé situace. Ukazuje alternativu jak žít v přítomnosti a v naplněném bytí.

Anna Hogenová na svých přednáškách často zmiňuje svou babičku, která ji dokázala dát do života to nejcenější a nejdůležitější. Z hlubin minulosti také načerpáme myšlenky a moudrost takových velikánů, jakými byli například Sokrates, Platón, Friedrich Nietzsche, Martin Heidegger nebo Jan Patočka.

Filozofie pomáhá člověku pochopit to, co není vidět očima, ale k čemu se musí každý dobrat v napětí bytostného tázání. Filosofický pohled na současnost, problém času, vůli k moci jako základní intenci našich existencí, návrat k sobě a ke svému životnímu prameni.

 

Anna Hogenová o štěstí a životě:

"To štěstí jednoduše je, když hrozně moc JSTE, to znamená je ve vás hrozně moc bytí a vy cítíte, že vás to bytí přijímá."

 

O lektorce:

Prof. PhDr. Anna Hogenová, CSc. je česká filozofka a fenomenoložka. Přednáší na Pedagogické fakultě UK, kde je zároveň vedoucí oddělení filozofie a etiky, a na Husitské teologické fakultě UK, kde je zároveň vedoucí Katedry filozofie. Její vědomosti se zdají bezbřehé a její studenti na ni vzpomínají s velkou láskou a úctou. Míru její lidskosti a skromnosti reprezentuje i to, že jejím nejoblíbenějším dopravním prostředkem je kolo. Napsala 52 knih a zabývá se tématy jako svoboda, pravda jako neskrytost, autenticita, pohyb, tělo a tělesnost, čas a sebepoznání, jak pečujeme o svou duši…a mnohými dalšími.

 

  • KDY: 4. března 2023, 15:00 – 17:00 (může se protáhnout, dle otázek)
  • KDE: Velký sál Záložna, Sušilovo náměstí 2, Rousínov
  • CENA
  • 1. vlna za 389 Kč do 20. 2.        
  • 2. vlna za 420 Kč od 21. 2. - 4. 3.
  • 550 Kč na místě
  • Sledování ze záznamu lze za 389 Kč
  • Přednáška je určena pro dospělé.

V případě storna ze strany pořadatele bude cena vstupenky vrácena nebo bude přednáška přesunuta na jiný datum.

Další akce pořadatele

Festiválek v Rousínově u Brna - 23. června od 14:00, Park za Záložnou, Rousínov

Pořadatel