Předprodej byl ukončen

25 let CK Mundo s Xindlem X
KONCERT / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor / Hudba – Punk, Rock

25 let CK Mundo s Xindlem X

sobota 14.10.2023 od 13:00
MeetFactory, Praha

O akci

Aktuální informace:

LÍSTKY V PŘEDPRODEJI JSOU VYPRODÁNY.

Na místě bude k dispozici posledních 30 lístků, a to od 12:30 (250 Kč, hotovost). Kdo dřív přijde, ten dřív mele ;). Těšíme se na vás!

                                                                  ***              

Vstup do MeetFactory bude otevřen od 12:30. V tu dobu už pro vás budou připraveny stánky s balkánským a mexickým občerstvením ve vnitrobloku. Občerstvení bude k dispozici až do začátku koncertu. Čajové a kávové speciality si můžete vychutnat v průběhu celé odpoledne v Malém sále. Po celou dobu akce bude v provozu bar s nabídkou alko i nealko nápojů.

Foodtrack balkánské restaurace Jelica přijímá POUZE HOTOVOST, ostatní občerstvení i nápoje lze platit kartou.

                                                            *** 

CK Mundo je tu pro vás už 25 let! Oslavte to s námi na cestovatelském minifestivalu a na následném koncertě s afterparty. 

Co vás čeká?

  • 4 cestovatelská promítání našich průvodců (Mart Eslem: Island, Martin Mykiska: Kostarika, Michal Kroužel: Madeira, Pavel Hošek: Madagaskar)
  • večerní koncert Xindla X a následná afterparty ve stylu našich zájezdů
  • perličky z historie CK, rozhovor s pamětníky a další zábavné vstupy
  • chill-out zóna s čajovnou Karla „Oroně“ Růžka, s fotokoutkem a doprovodnými aktivitami
  • soutěž o zájezd a další krásné ceny od partnerů akce

Těšíme se na setkání s vámi!

Vystupující

Xindl X (CZ) – web / web

Medailonky přednášejících

Mart Eslem: Island

Vlastním jménem Martin Šlambor. Doposud navštívil 95 zemí světa, je členem klubu 7K sdružující cestovatele, kteří navštívili všech 7 kontinentů. Nejradši má cesty bez plánu a bez očekávání. Zážitky a krásné záběry pak prezentuje ve svých filmech, na přednáškách, v reportážích a článcích z cest.  Úzce spolupracuje s Českým rozhlasem Sever, kde v minulosti působil i jako zprávař. Na YouTube pravidelně baví posluchače cestovatelskými talk-show. Životní krédo a heslo: „Až se jednou, na úplném konci života, bude promítat film, nechť je na co se dívat!“

 

Martin Mykiska: Kostarika

Cestuje, fotí, točí, publikuje, vydává knihy, přednáší, to vše na volné noze mnoho let. Průvodcuje zejména po Latinské Americe. Delší dobu pobýval v Latinské Americe, Afghánistánu, Pákistánu, Indii nebo na Aljašce, celkem navštívil přes 50 zemí. Rok žil v Antarktidě na pustém ostrově. Kromě stovek přednášek pro veřejnost reportáže, vydal osm cestopisných knih a připravuje příspěvky pro pořad ČT Objektiv.

 

Pavel Hošek: Madagaskar

Vystudoval parazitologii a entomologii na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. Spolupracuje na projektu expedice LEMURIA, který mimo jiné vyústil do mnoha cest na Madagaskar. Zajímá se o vše, co s Madagaskarem souvisí. Z malgaštiny a dalších jazyků přeložil tradiční merinskou poezii a madagaskarské mýty, legendy a pohádky. Napsal také Dějiny Madagaskaru. Publikuje odborné články v časopise Vesmír. Je ženatý a má tři dospělé holky. Po mnoha letech si splnil svůj sen a žije v Tisá v Krušných horách.

 

Michal Kroužel: Madeira

Michal Kroužel je světoběžník. Své největší koníčky si přetvořil v práci proto k životu už víc nepotřebuje. :) Fotografuje, cestuje a píše o tom články, průvodcuje zahraniční turisty v Praze, ale i české cestovatele na řadě zájezdů s CK Mundo po celé Evropě. Také se při opravách vrtá v elektronice a pak i v hlíně, kde pěstuje bylinky, ovoce i zeleninu, aby z nich pak tvořil voňavé marmelády nebo léčivé čaje a tinktury. Miluje víno, pivo i gin s tonikem.