Předprodej byl ukončen

Micha Ela Dašková: This is not about me!
PŘEHLÍDKA / Tanec

Micha Ela Dašková: This is not about me!

úterý 7.3.2023 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Hierarchie, patriarchát, populismus a brainwashing ve společnosti - performance jednoho vypravěče na hranici fyzického divadla a tanečního sóla!

Toto fyzické vyprávění jednoho dziada, šaška, trickstera si půjčuje soudobé projevy různých politických mocných figur. Hlasem, gestem a tělem komentuje svět. Tělo vypravěče žongluje se slovy, křičí, koktá, burácí a hlas teče prostorem, utíká, plazí se či napíná…

Inscenace je v jazyce těla, angličtině, češtině a dalších jazycích, které vytváří kulisu zvuku světového politického dění. Pohybuje se po tenké linii mezi parodií a kritikou.

Na představení navazuje diskuse s performerkou Micha Elou Daškovou a Marikou Smrekovou, která se na představení režijně a dramaturgicky podílela.

Micha Ela Dašková je nezávislá performerka, tanečnice, umělkyně, koordinátorka a lektorka. Zaměřuje se na tvorbu v oblasti fyzického divadla. Zajímá se o problematiku environmentalismu, feminismu, hierarchie, patriarchátu a vztahů lidského společenství a světa.

Marika Smreková vystudovala divadelní režii na brněnské JAMU. Pracuje s tématy jako nehierarchie, rovné rodičovství, inkluze a sociálně-ekologická transformace.

Koncept, performer: Micha Ela Dašková
Dramaturgie a režijní spolupráce: Marika Smreková
Hlasové a pohybové vedení: Cécile da Costa

Pořádá Taje z.s. ve spolupráci s Divadlem 29 v rámci projektu Ostrovy v pohybu, který je realizován za podpory Ministerstva kultury ČR a statutárního města Pardubice.

Další akce pořadatele

Jana Drdácká: Sen o Boženě - 25. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Ostružina: Neényi - 12. května od 14:00, Divadlo 29, Pardubice

Ostružina: Neényi - 12. května od 16:00, Divadlo 29, Pardubice

Tanzwerke Vanek Preuss: Abwesen - 14. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice