Předprodej byl ukončen

Útulek
DIVADLO / Představení

Útulek

sobota 4.3.2023 od 19:00
Divadlo Exil (Machoňova pasáž), Pardubice

O akci

Tragikomedie o tom, co se stane, když plyšová přátelství nahradí ta skutečná. Příběh, který zaručeně potěší a pobaví ty, kteří v životě něco vášnivě sbírají. Hlavními hrdiny jsou Otakar, Ctibor a plyšáci. Moc plyšáků.

hrají: T. Klement, P. Kubík, T. Nová, N. Skalická, R. Svatoň; režie: Jan Musil Přejmenovaný

Více informací

O autorovi:

Herec, scénárista a režisér Jan Musil se narodil 1984 v Opavě. V dětství ho pravděpodobně nejvíc ovlivnilo vysedávání v sále kina, kde jeho babička dělala šatnářku. Mohl tak vidět bezpočet filmů. V šestnácti letech odešel studovat herectví na Janáčkovu konzervatoř v Ostravě. Vystřídal několik divadel. Od roku 2008 je členem Východočeského divadla v Pardubicích. Objevil se například v seriálech Vyprávěj, Ordinace v Růžové zahradě 2, Policie Modrava nebo v celovečerním filmu Probudím se včera.

Od roku 2012 se věnuje aktivně psaní. Jeho divadelní hra, SVĚT V PARKU se v rámci cyklu In-projet s úspěchem uváděla ve Východočeském divadle. Příležitostně spolupracuje s Českou televizí (sitcom Člověk Kancelářský), nebo s televizí Stream. V současné době ho láká i režijní práce. Na svém kontě má reklamu pro Regionální Českou Energetiku, hudební videoklip pro kapelu Anacreon a tři krátkometrážní snímky SCHŮZE, VARJAG, PRAY. V současné době připravuje svůj celovečerní debut, ke kterému si sám napsal scénář.

 

Inscenace zvítězila na krajské přehlídce v Červeném Kostelci 2023 a byla nominována na celostátní festival Divadelní piknik. Tomáš Klement získal cenu za herecký výkon, Karolína Kotrbová obdržela ocenění za scénu a Divadlo Exil cenu za inscenaci. Herci Tereza Nová, Nicola Skalická, Petr Kubík a Radek Svatoň získali uznání za herecké výkony.

Pořadatel