Předprodej byl ukončen

Welicoruss † Vanaheim † Okult † Kutná Hora
KONCERT / Hudba – Metal

Welicoruss † Vanaheim † Okult † Kutná Hora

pátek 12.5.2023 od 19:30
Česká 1 Music klub, Kutná Hora

O akci

Kořeny Welicoruss sahají až do roku 2002 do západní Sibiře, kdy zakladatel kapely, Alexey Boganov, založil jednočlenný projekt, později plnohodnotnou kapelu a v té době se Welicoruss stali pionýry žánru epic black metal v Rusku a zemích bývalého sovětského svazu. Kapela vydává svoje první opusy za neustálých pokusů míchat hudbu se stylem, který můžeme nazvat jako symphonic black metal s prvky pagan metalu, epic metalu a melodic metalu a s hutnými epickými sympfonickými aranžemi s různymi styly vokálů.
V textech se Welicoruss věnují tajemné, okultní stránce života a vše kombinují s národní, místní Sibiřskou šedí a kmenovým okultismem, prapůvodní zuřivostí a mocí přírody.

V roce 2013 se Welicoruss přestěhovali do Prahy (Česká Republika) a započaly práce na úplně novém levelu, což doprovázely nekonečné tours, koncerty a festivaly.
Welicoruss měli tu čest být pozváni na prestižní festivaly, jako je HellFest (Francie), Weve Gotik Treffen (Německo), Ragnarok Festival (Německo) a mnoho dalších.
V roce 2020 se Welicoruss podepsali pod německý label El Puerto Records a vydali jejich zatím poslední album Siberian Heaten Horde po kterém odjíždějí na tour s kapelou Eisregen.

VANAHEIM - epic heavy metal [CZ]

OKULT - black death metal [CZ]

Vystupující

WelicoRuss (RU) – fb Vanaheim (CZ) – web Okult (CZ) – bandzone