Předprodej byl ukončen

Ivy Z + whyohwhy + chalapeño
KONCERT / Hudba – Elektronika, Experimentální, Rock

Ivy Z + whyohwhy + chalapeño

sobota 1.4.2023 od 19:00
Kafara, Brno

O akci

Původně jsme letos chtěli uspořádat první ročník kafarního festivalu, když se to spojilo s datem 1.4., kdy bylo přesně před 6 lety oficiálně založeno naše kulturní družstvo, vypadala myšlenka festivalu o to lákavěji. Přestože se ještě letos festival neuskuteční, vznikl z původních nápadů alespoň tenhle  trojkoncert... a tak si to 1.4. uděláme hezké!

-----------
Ivy Z

Ivy Z je alterego Lenky Zbořilové známé také z kapel Billow nebo Stangers in the City. Ivy Z svůj debut Under a Red Moon, Pt. 1 & Pt. 2 vydala v roce 2021 (Z Tapes). Vznikal celkem 16 týdnů, kdy se držela pravidla skládání a nahrání 1 songu za týden. Na albu se prolíná slowcore s lofi-folkem i hyper-weird popem.

V únoru 2023 vyšlo její drůhé album "Let yours be the last burning heart" u ostravského labelu Korobushka Records. První singl Illusion vznikl už během nahrávání debutové desky. „Písnička nastolila temnější atmosféru, kterou jsem zamýšlela zanechat na celou desku, což se nakonec podařilo. Základ všech skladeb vznikl na klavír, kromě 'a thousand kites', která je jediná složená na kytaru. Textově jsem vycházela ze světa, do kterého mám tendenci utíkat v období pochmurných lednových dnů – svět možná ještě pochmurnější, ale sama ho spíš vnímám jako místo, které svým chladem dokáže v člověku vzbudit cit, ať už je jakýkoliv. I když mám velmi ráda různorodá alba, tentokrát jsem měla jasno v tom, že celá nahrávka bude mít stejnou náladu,“ říká k desce Zbořilová (Full Moon). Na albu spolupracoval i Jakub Zbořil (Billow, Strangers in the City), který se na albu podílel jak produkčně, tak skladatelsky.

Album "Let yours be the last burning heart" představí Ivy Z premiérově v Brně právě na Kafaře.

https://www.facebook.com/ivyzbo
https://ivyzbo.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/0SFkAdyI7lM9t4c4DesWuX...
-----------
whyohwhy

whyohwhy jsou nová brněnská kapela pohybující se mezi slowcorem a dream popem. Skladbám dominuje ženský dvojhlas doplněný o táhlé plochy kytary a podmanivé basové linky. Whyohwhy se inspirují u jmen jako je RY X, Portishead, ale i Chelsea Wolfe nebo Anna von Hauswolfe.
17. 3. jim vychází první singl River Styx. Aktuálně už můžete poslouchat a hlasovat pro něj ve Startéru Radia Wave: https://wave.rozhlas.cz/starter-5183274

https://www.facebook.com/whyohwhy666
-----------
chalapeño

chalapeño je elektronický projekt dua producentů Vasiliose Chaleplise a Patrika Slezáka balancující na pomezí IDM, breakbeatu a lo-fi. Na baskytaru a pady hraje Jakub Lasota z kapely Pacino. Syrové beaty propletené organickými melodiemi a hutnými basy. Fúze retro elektroniky a živých nástrojů. Glitche plné grainu. Vlny syntezátorů, které se rozbíjejí o útesy analogových perkusí.

Debutové LP Endless Iridescence vyšlo 20. listopadu 2022 a v lednu 2023 na vinylu u labelu Korobushka Records.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086108477440
https://open.spotify.com/album/6l3AWga9Y5lUblRWCA0JTw...
https://chalapeno.bandcamp.com/album/endless-iridescence
https://www.youtube.com/@chalapenomusic/videos

Kapacita prostoru je omezena, proto si nezapomeňte včas koupit jeden ze 45 lístků, který dáváme do předprodeje. Ty pořídíte ve třech variantách: 180 / 230 / 270 Kč. V případě 2. varianty podpoříte vedle jednotlivých interpretů také pořádající prostor Kafary a další náklady spojené s uspořádáním akce, v případě 3. k tomu na vás bude na baru čekat i drink! Těšíme se na vás.

Vystupující

Ivy Z (CZ) – fb / bandcamp chalapeño (CZ) – fb / bandcamp

Další akce pořadatele

VOJTIK - 19. dubna od 20:00, Kafara, Brno

Anki + Wodehn - 7. června od 20:00, Kafara, Brno

Adela Mede + Natálie Pleváková - 16. května od 20:00, Kafara, Brno

yanntray + Venktovka + sxilence - 25. května od 20:00, Kafara, Brno

Onry Ozzborn + Slav - 9. června od 20:00, Kafara, Brno

Vladivojna La Chia - 4. května od 20:00, Kafara, Brno