Předprodej byl ukončen

Marie Kieslowski + Marie Puttnerová & Martin Novák
KONCERT / Hudba – Pop

Marie Kieslowski + Marie Puttnerová & Martin Novák

pátek 19.5.2023 od 20:00
Prostor (Panský dvůr), Boskovice

O akci

Marie Kieslowski je zpěvačka, pianistka, polovina již nehrajícího dua Kieslowski, členka spícího Zvířete jménem Podzim a matka dvou dětí. 2.12.2022 vydala sólové album Je všechno dobrý?, ve kterém vůbec poprvé představuje svou autorskou tvorbu.

Album je k poslechu na všech hudebních streamovacích platformách a Youtube zdarma. Tuto digitální desku se Marie rozhodla vydat jako knihu, jejíž součástí budou i rozhovory s kolegyněmi z hudební scény o tvorbě, mateřství, hudební scéně a hledání vlastního zvuku. Mezi hudebnicemi jsou jména jako Klára Vytisková, Nikola Mucha, Marie Puttnerová, Lenka Dusilová a další. Kniha bude na koncertě k dostání.

https://www.youtube.com/watch?v=QgWcijH8DEA

Marie Puttnerová & Martin Novák

Zpěvačka Marie Puttnerová, pohybující se po české hudební scéně v originálních sestavách Jablkoň, Půljabkoň a Zvíře jménem Podzim a Martin Novák (Robert Křesťan & Druhá tráva, Lanugo, Blue Shadows, Jaromír Honzák Quintet, Baromantika, David Dorůžka Trio) se propojili, aby vytvořili hudební svět složený nejen autorskými písněmi Puttnerové, ale i svět, ve kterém mohou zaznít střípky zhudebněné poezie křehkého Jana Zahradníčka či surreálního Vlastimila Třešňáka. Dochází tak ke společné symbióze lidských hlasů a elektrické kytary, které podmanivým a naléhavým způsobem posouvají pomyslné hranice folku.

V dubnu 2023 vychází Marii Puttnerové debutové album Laila tov, ve spolupráci s Martinem Novákem a opavským kytarovým mágem Petrem Uvirou (Ladě, Heimat, Jitka Šuranská, Vladivojna la Chia) a ztěžejním britským hudebníkem a producentem Eddiem Stevensem (Moloko, Roisin Murphy, Jana Kirschner a další). Oslovili jej především s představou dalšího uměleckého posunu, jehož je Stevens zaručeným garantem.

https://www.youtube.com/watch?v=fZ0K880gd9E&t=2s

Akce proběhne v rámci koncertního cyklu Folks! podpořeného z rozpočtu města Boskovice.

Vystupující

Marie Kieslowski (CZ) – fb / soundcloud / bandcamp / insta / youtube / Spotify Marie Puttnerová (CZ) – fb

Další akce s vystupujícími

ObrFest 2024 - 14. června od 16:00 – 15.6., Obřany na různých místech, Brno