Předprodej byl ukončen

V houští
FESTIVAL / KONCERT / WORKSHOP / LEKCE / Představení / Hudba / Umění

V houští

sobota 15.7.2023 od 16:00
Remízek u Průmyslové ulice, Lukov

O akci

FESTIVAL RYCHLÉ A POMALÉ HUDBY 
5. ročník slavnosti přespolního a domácího současného umění v remízku v Lukově u Zlína.

LUKOV -> mapy.cz/s/3qon1 (49.285303,17.733790)

Lineup
14:30 Otevření areálu
15:00 workshop "Vyválet se v houští"
16:00 Srnečka v hrnečku - loutk. divadlo pro děti
16:30 Vanda Kavková - koncert pro děti
17:17 Workshop Plevel naslepo: pletení věnečků
18:00 Lambblood
19:00 Shallov.
20:00 Nanashi
21:00 Fvck_Kvlt
22:00 Rainer & friends
23:00 Post-hudba
0:00 Opuka
1:00 François Svalis & Lukáš Palán

 Podrobný popis 

 Workshop Vyválet se v houští…
...ale naštěstí né doslova:) Pomocí gelové podložky Gelli plate si ale budete moci kus houští na své oblečení obtisknout technikou monotypu. Můžete si přinést své oblečení, využít pár kousků z druhé ruky, které tu budeme mít připravené nebo si potisknout jen kus látky a použít ho později jako nášivku.

DIVADLO SRNEČKA V HRNEČKU uvádí DOBRO A DRUŽNÝ POHÁDKOVÝ PŘÍBĚH: V POKOJÍČKU.
S jakým plánem na ovládnutí dětských pokojíčků přijde parta pokojíčkových záškodňáků tentokrát? Roup, Roztočka a Plísňák nemají šanci! Nebo? Přijde někdo na pomoc? Pomóóóc! Přijď! A pomož taky!

Vanda Kavková: Koncert pro děti
Vanda je herečka, zpěvačka, performerka, výtvarnice a kdoví co ještě. Debutové album Vývar ze syrově otevřených, s přesnou dávkou grotesknosti solených, křehkých textů intimní ženské poezie vydal Guerilla Records v roce 2020.Hudbu složil „výrobce hluku“ a hudební producent Tomáš Vtípil. Na albu se hudebně podíleli Tomáš Šenkyřík, Zdeněk Král a Mario Buzzi. Do Houští za lukovem přiváží svůj akustický set pro děti.

Plevel naslepo: pletení věnečků
Necháte se rádi překvapit?
Třeba správně zvoleným výběrem květin, které rostou všude kolem a Vy si jich často ani nevšimnete? Plevel naslepo využívá plevel i zahradní květy a tvoří z nich květinové aranže. Tyto květiny necestovaly přes půl světa, tvoří z aktuální nabídky přírody s láskou k její pestrosti a proměnlivosti. Proč naslepo? Protože nikdy dopředu nevíte, co Vám příroda připraví za překvapení. V houští vás Anet provede houštím a procesem tvorby věnečku.

Lambblood
Kapela Lambblood je pohrobek hlučných zlínských seskupení Violet Syndrom, Bad Drug a Třeskot hlav. Stále hrdě před sebou tlačí burácející zvuk, který směřuje do transu. Loni v houští jste mohli slyšet jejich speciální set s pocitem, že bude lepší se pro tenhle moment nevzdalovat od tlupy a hořícího ohně.

Shallov
Jsou burcující, něžní, výbušní, přímočaří, spletití, z Bratislavy, z Nového Boru, divocí, hloubaví a nepředvídatelní. Koncertují po celé Evropě, ale v Lukově budou poprvé a to s aktuálním vydaným počinem - Coexist, Refrain.

Nanashi
Nanashi je hudební producentka a zpěvačka ze Zlína. V její hudbě se mísí vliv hyperpopu a cloud rapu, ale také barokní pop a alternative rock. Na koncertě zazní tracky z debutového alba Nana, ale také leaks z nadcházejícího alba, které vyjde už na podzim.

Fvck_Kvlt
Fvck_Kvlt je hudební všeuměl, kterému v rámci tvorby není cizí žádný nástroj ani role. Do povědomí se zapsal jako zpěvák a kytarista punkových Wilderness, ale před třemi roky se začal aktivně věnovat rapu a okamžitě se zařadil mezi nejpozoruhodnější nová jména na československé scéně.

Rainer & friends
Zlínský producent a multiinstrumentalista s širokým žánrovým rozptylem. Ve své hudbě mísí vlivy elektronické hudby a akustických nástrojů do hutných, ale intimních aranží. Jeho rukopis můžete slyšet jak z rádií z jeho spoluprací s výraznými tvářemi mladého alt popu a rapu, tak i ze soundtracků módních přehlídek nebo krátkých filmů. V rámci svého dawless live setu předvede svou instrumentální tvorbu, v průběhu ho ale na stage navštíví 3 hosté, pro které produkuje.

Princip
Princip je mladý umělec žijící v Praze. Jeho hudba se pohybuje na pomezí elektroniky, hyperpopu a alternativního indiepopu. S Rainerem tvoří od začátku všechnu hudbu, seznámili se přes twitter, když oba teprve chtěli začít. Na kontu mají spolu dvě EP, Drama otevírá spíše témata osobní lrize a sebepřijetí, na Tragicomedy si hraje s povrchností a plytkostí ve společnosti ocitající se v globální krizi. Tato témata komentuje velmi poeticky a hudební stránku úzce spojuje s vizuálem, režíruje vlastní klipy a spolupracuje s módními návrháři.

Sio
Zlínský umělec, hudebně se pohybující na hranicích rapu, punku a glitchcore a hyperopou. S Rainerem spolu tvoří odmala, první kapelu měli v 7 třídě základní školy. Jeho cit pro chytlavé hooky je doplněn tvrdým vokálním projevem. V současné době se po kratší pauze vrací na sólovou dráhu a představí nový směr, kterým se jejich tvorba bude ubírat.

Ameline
Pražská zpěvačka s francouzskými kořeny. Svou tvorbou směřuje spíše k introspekci, s osobními tématy, rozplynutými v ambientních až shoegazových instrumentálech. Tuto svou klidnější tvorbu rozbila nedávným EP Haunted, kde se posunula blíže k energetičtější tvorbě, s vlivy umělců jako Labrynth nebo Sophie. V setu také zazní připravovaný feat s Rainerem.

Post - hudba
Post - hudba jako Mňága a Žďorp pro tohle století? Duo písničkáře Dominika Zezuly a producenta Tomáše Havlena doveze tedy do Mňágova kraje svou poslední desku “My všichni tady a teď”. K jejich setu se vyjímečně připojí i autor kytarových ploch této desky Lukáš Palán, který čirou náhodou na festivalu vystoupí i s Francois Svalis. Takže budeš svědkem toho, co nastalo pouze na vyprodaném křtu Post-hudby ve Fuchs2 na pražské Štvanici.

Opuka
Hledání hudby dospělo k tichu, ticho si vyžádalo manipulaci se zvukem, nedůvěra ke sluchu si vzala na pomoc obraz a to vše nakonec chce prožitek...Sdružení Opuka spatřilo světlo světa kolem roku 2000 ve funkcionalisticko-industriálním Zlíně. V hudbě Opuky můžeme například slyšet click-n-cutové postupy, kombinaci elektroniky s akustickými nástroji, abstraktní soundscapes i progresivní popové postupy. Opuka experimentuje s možnostmi vzájemné komunikace mezi obrazem a zvukem, hledá nejrůznější paralely. V současné době jádro Opuky tvoří hudebníci Radek Herold, Petr Stašek a videopacient Dušan Urbanec.

François Svalis & Lukáš Palán
Kamarádi z pravěku, co spolu hrajou méně než by měli.

François Svalis se svou fúzí ambientního elektra a dynamických pasáží nechal propadnout do snových míst podvědomí posluchače po celé Evropě a je také předsedou chatařské oblasti Lukov B.

Lukáš Palán drtí kytary všudemožně a v houští vystoupí i společně s Post-hudbou, které nahrával kytary na poslední desku. Zároveň je i autor scénické hudby a až se oklepe z návštěvy Lukova, zamíří do Rio de Janeiro s inscenací Jáma Lvová z produkce PocketArt.

 Více info... i toho praktického:
-> https://zverine.cz/v_housti-2023/ <-


Konání akce umožnil podnik Lesy České republiky, s. p., obec Lukov, SDH Lukov, Nová síť, Ministerstvo kultury ČR, Kamiros, Sporea, Vipax, Podřevnický pivovar, Tiskárna Fryšták, Projekt Moribundus, Grafické papíry a další. Díky všem!

Více informací

přesná adresa: -> https://mapy.cz/s/3qon1
-> 49.285303,17.733790

Pořadatel