Předprodej byl ukončen

Šťastny ať jsou všechny bytosti
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Film / Osobní rozvoj

Šťastny ať jsou všechny bytosti

čtvrtek 4.5.2023 od 19:30
Kino Lucerna, Praha

O akci

Promítání filmu a beseda s režisérem Viliamem Poltikovičem 

Zveme vás na mimořádné promítání filmu v malém kinosále Lucerny, v budově, kde se odehrávala nezapomenutelná setkání s manžely Tomášovými. Stane se tak 4. května jako předznamenání nejvýznamnějšího buddhistického svátku Vésak - den, kdy se Buddha narodil, dosáhl vnitřního probuzení a kdy opustil své tělo. V tento den opustil své tělo i Eduard Tomáš. Kapacita kinosálu je pouze 51 míst. 

Manželé Míla a Eduard Tomášovi svými knihami, přednáškami a osobními setkáními významně přispěli k rozvoji nenáboženské spirituality v bývalém Československu a svým odkazem k němu přispívají dodnes. Za hlubokým mystickým poznáním a duchovními osobnostmi nebylo nutné jezdit do Indie, Tibetu či Amazonie. Manželé Tomášovi se svými jedinečnými zkušenostmi a hlubokým vhledem byli k dispozici a otevření všem hledajícím v centru Čech.

Film zachycuje působení manželů Tomášových od druhé poloviny devadesátých let až do konce. Přiblíží atmosféru pravidelných setkání ve zcela zaplněném velkém sále pražské Lucerny, kam se sjížděli lidé z celé republiky. Sedělo se i na zemi, balkóny byly obsazené do posledního místa, návštěvníkům ani nevadilo, že nevidí na pódium, stačilo jen poslouchat…

Hlavní linií snímku jsou rozhovory, které vedl Viliam Poltikovič s Tomášovými na jejich chatě u Jílového. Míla a Eduard Tomášovi v nich mimo jiné rozkryjí význam slova mystika, cestu od rozpoznání omezujícího ega k všeobjímající jednotě Absolutna, cestu od utrpení k vnitřnímu osvobození, probuzení. Promlouvají přitom srozumitelně, jsou přístupní i lidem, kteří se o spiritualitu začínají zajímat. Ve filmu divák lehce nahlédne i do soukromého života manželů Tomášových.

Více informací

Akce 4. 5. je komplntně vyprodána. Přidali jsme ještě promítání 31. 5. v Praze

https://www.peterbartal.cz/akce/stastny-at-jsou-vsechny-bytosti-31kvetna

Datum: Čtvrtek 4. 5. – 19:30 – 22:30

Film má délku 2 hodiny a 16 minut. Po promítání bude následovat beseda s režisérem Viliamem Poltikovičem a také s Hynkem Beranem, který (mimo jiné) uváděl přednášky Eduarda Tomáše ve velkém sále Lucerny.

Vstupenky jsou neadresné.

Akci organizuje: Peter Bartal https://www.peterbartal.cz/