Předprodej byl ukončen

Harlej - KD Cristal Rosice
KONCERT / Hudba – Metal, Rock

Harlej - KD Cristal Rosice

pátek 15.12.2023 od 19:00
KD Cristal Rosice, Rosice

O akci

Kapela Harlej vznikla v roce 1994 a do součastné doby vydala nespočet alb. Je představitelem hudebního stylu crazy-rock, který vyniká též velmi živou rytmikou spolu s důmyslnými, někdy opravdu "crazy" texty. 

Zakladately kapely jsou zpěvák Vladimír Šafránek a kytarista Antonín Rauer, který je s Šafránkem autorem mnoha rytmických melodií, které spolu s texty Tomáše Miřáckého dodávají kapele bezkonkurenční originalitu mezi českým rockem. Vše začalo tak, že si kytarista kapely Brian Tonda Rauer schovával písničky, které se kapele moc nehodily do repertoáru. Těchto skladeb bylo více a prezentoval je pod skupinou Harlej 125. Vydavatelství Snake Record po poslechu obou kapel dalo přednost právě těm vyškrtnutým skladbám před originální tvorbou Brianu. 

K Vláďovi Šafránkovi a Antonínu Rauerovi se připojili kytarista Ota Hereš (působí též v Alkeholu), bubeník Daniel Šůra a basák Vítek Fiala. V roce 1995 vydávají své debutové album Aj mena ou bejby hel. Kapela se stala velmi oblíbenou a například třikrát vyhrál klip Toník a Vládík v hitparádě SOS na Premiéře, velký úspěch byl v hitparádě ESO na Nově, umisťují se též na čelních příčkách "kapela roku" a "klip roku" (časopisy Rock Report a BANG!). Současně probíhají koncertní turné a další vydavatelství mají eminentní zájem o spolupráci. 

Spoluprací s agenturou Sokol's Power Voice se kapela umisťuje po boku velikánů jako Kabát, Torr či Alkehol. 
Vychází další alba a točí se další klipy.  

V roce 2002 kapela radikálně mění své složení a zůstávají pouze frontmani Vláďa Šafránek a Tonda Rauer. Noví členové přicházejí z Debustrolu - baskytarista Kolins, kytarista Martin Volák a bubeník Libor Fanta. Kapela kvůli totální vyprodanosti alb vydává remasterované debutové album a druhé své album Krišna. 

Příchodem nových členů se mění styl hudby, vychází další úspěšná CD a i když jsou nyní hudebně Hárlejí jinší než na počátku, rytmika ani geniální texty nevymizely, právě naopak.

V roce 2006 opustil kapelu frontman Vláďa Šafránek a po pauze, kdy kapela vybírala nového zpěváka, nastoupil na jeho místo Tomáš Hrbáček.

...

Vystupující

Harlej (CZ) – web

Více informací

19:00 OPEN

20:00 autogramiáda

21:00 koncert Harlej

Pořadatel