Předprodej byl ukončen

Prohlídky Hradce Králové s architektem Gočárem
DIVADLO / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Představení / Osobní rozvoj / Umění

Prohlídky Hradce Králové s architektem Gočárem

neděle 28.5.2023 od 10:00
Bílá věž, Hradec Králové

O akci

V Hradci Králové pořádáme zážitkové prohlídky města s průvodcem v kostýmu věhlasného architekta Josefa Gočára. Prohlídky se konají celoročně. 

Užijte si spojení divadelní hravosti a nenuceného vzdělávání. Hradcem Králové vás provede jeho nejslavnější architekt! Zajímá vás architekturaurbanismus a historie? Dozvíte se, jak se barokní pevnost za pouhých 30 let proměnila v Salón republiky, na který se jezdily dívat delegace ze všech koutů Evropy. Architekt vás zavede do míst, kam se obyčejný smrtelník jen tak nedostane. Čeká vás jeden den v první republice plný dobové elegance.

 

Program celodenní prohlídky

10:00 se potkáme u Bílé věže, kde začíná dopolední část prohlídky Historický Hradec. Vyslechnete si hodinové vyprávění profesora Gočára o vývoji města a užijete si komentovanou vyhlídku. Poté se vydáte na průzkum staré části města.
Bílá věž – kaple sv. Klimenta – katedrála sv. Ducha – Galerie moderního umění – kobky odsouzenců v Šatlavě  Ve 13:00 se zastavíme se na lehký oběd. 

Ve 14:00 pokračujeme od Klicperova divadla odpolední částí prohlídky s názvem Salón republiky. Budete žasnout nad koncepční promyšleností moderního města. V Gymnázium J. K. Tyla vás čeká přednáška profesora Gočára o vzniku Salónu republiky.
Muzeum východních Čech – Masarykovo náměstí – Ulrichovo náměstí – Sbor kněze Ambrože – soubor Gočárových škol 

Program končí přibližně v 18:00 na Tylově nábřeží. Je možné s panem architektem pokračovat do Pivovarských domů za ochutnávkou místního piva. 

 

Zajímá vás jen některá část z celodenní prohlídky? Můžete si na ni zakoupit samostatnou vstupenku!

Celodenní prohlídka, 10:00–18:00, 8 hodin, 600 Kč (ušetříte 100 Kč za osobu) 

Povídání u Bílé věže, 10:00–11:00, 1 hodina, 200 Kč 

Dopolední část – Historický Hradec, 10:00–13:00, 3 hodiny, 300 Kč 

Odpolední část – Salón republiky, 14:00–18:00, 4 hodiny, 400 Kč 

V ceně jsou veškeré vstupy. Občerstvení si návštěvníci hradí sami. 

 

Vyberte si jednu z variant prohlídky a kupte si vstupenku v předprodeji. Nebo nám zavolejte na +420 777 637 888 a domluvte si vlastní termín.  

Tempo přizpůsobujeme potřebám a přáním skupiny. Součástí jsou přestávky na odpočinek a osvěžení. Prohlídky jsou vhodné pro osoby starší 12 let. Pro osoby s omezenou hybností a rodiče s kočárky účast nedoporučujeme.

Přijďte k nám nasát atmosféru první republiky!

 

Postavte si vlastní město!

Vedle zážitkových prohlídek nabízíme také architektonický workshop pro děti i dospělé. Přijďte zažít nadšení z tvoření vlastního města. Postavte si  Hradec Králové znovu a lépe! Pro hravé duše jsme vytvořili velikou slepou mapu, na které z dřevěných kostek můžete budovat pod dohledem slavného architekta Josefa Gočára. Dostanete od něj úkoly a pak už bude jen na vás, jak bude vaše město snů vypadat.

Součástí programu je návštěva kostela Sboru kněze Ambrože a prohlídka Gymnázia J. K. Tyla včetně historické učebny. Domluvte si termín přímo s architektem Gočárem na čísle +420 777 637 888.

Pořadatel