Předprodej byl ukončen

Maryša
DIVADLO / Představení – Balet, Činohra

Maryša

čtvrtek 22.6.2023 od 19:00
Kulturní dům, Hlučín

O akci

Příběh, kde vůbec nejde o kafe. 

 

Autorská tanečně činoherní inscenace na motivy hry bratří Mrštíků. 

 

V předposledním červnovém týdnu ožije na jevišti Kulturního domu v Hlučíně příběh, který je dnes již jakousi klasikou českého dramatu. Nebude mnoho diváků, kteří by zasedli do hlediště, aniž by tušili, jak příběh dívky provdané proti její vůli a dohnané k zoufalému činu dopadne. Naštěstí existují příběhy, které stojí za to vyprávět vždy znovu a znovu.

Autorské inscenace na motivy hry bratří Mrštíků přináší v jednom představení spojení tance a činohry. V příběhu se objevují klasické postavy, které můžeme znát z původního dramatu, jako je Maryša, Vávra, Lízal, Francek a další. Dále zde však uvidíme také třeba bratry Mrštíky. Toto představení bylo poprvé uvedeno v období covidu, a to v podobě videoinscenace, kterou mohli diváci sledovat v přímém přenosu online. Nyní vracíme Maryšu zpět na jeviště, kam přirozeně patří. V hlavních rolích uvidíte Alžbětu Romkovou, Františka Solaře, Marka Staníka, Kláru Smolkovou a Alberta Žurovce. 

 

Premiéra tanečně činoherní inscenace Maryša v podání taneční skupiny Saltatores proběhne 22. června od 19.00 v Kulturním domě v Hlučíně. 

 

Srdečně Vás zveme!