Předprodej byl ukončen

JIŘÍ SCHMITZER | Nezámek | Šumava
KONCERT / Hudba – Folk / Country

JIŘÍ SCHMITZER | Nezámek | Šumava

sobota 5.8.2023 od 19:30
Nezámek, Hartmanice

O akci

Recitál Jiřího Schmitzera je souborem autorských písní a průvodního slova. Jedná se tedy o hudební vystoupení, které je doplněno o pokus vysvětlit zdroj inspirace, popřípadě nastínit situace, za kterých písně vznikaly. Představení tak tvoří celek, který není režírovaný a ukazuje Jiřího Schmitzera v jiném světle než jak je znám z filmových rolí.

Hudební vystoupení známého herce a folkrockového písničkáře Jiřího Schmitzera: DAMU absolvoval roku 1974, poté nastoupil do Činoherního studia v Ústí nad Labem, od roku 1985 byl členem divadla Ypsilon.

Hrál v mnoha kultovních českých filmech. Za hlavní role ve filmech Bumerang, Kráska v nesnázích, Jako nikdy a Staříci získal cenu Český Lev. Jiří Schmitzer si získal velkou popularitu také svými koncerty, recitály s dvanáctistrunnou kytarou a jeho vlastními písněmi. Sám o své hudbě mluví jako o acoustic-punku, ale je to s mírnou nadsázkou, protože díky své nezařaditelnosti na jeho koncerty chodí jak rockeři, tak milovníci folku či divadelní a filmoví příznivci. Vydal čtyři alba: Recitál, Šílenec, Bouda a Sbírka kiksů.

Složil také hudbu pro divadelní představení, především pro domovskou scénu Ypsilonky, ale i pro Národní divadlo nebo ústecké Činoherní studio.

Jeho hudba zazněla i v několika filmech.

Výbor ze svých textů vydal knižně pod názvem Kanimůra ze Šardonu

Vystupující

Jiří Schmitzer (CZ) – bandzone

Více informací

Tak co si dát víkend na Šumavě??

NOCLEH? Proč by ne?!

Kdo si bude chtít udělat větší výlet, nebo dát pivko, nebo nerad řídí po tmě, nebo ráno rád poslouchá ptačí klábosení, nebo cokoliv jiného.., tak možnost přespat určitě je!

Nějaké pokoje máme a plácek na stan se také najde.

Kdo budete chtít nocleh, napište nám prosím na zamek@nezamek.cz

Rádi vám to zajistíme.

Zahrada (stan pro 2-3 osoby).. 150,-/stan + popl.obci

Jednoduchý pokoj s fajnovou postelí (2-6 osob) 390,-/os + popl.obci

Takže neváhejte a naplánujte si to hezký!

Dolejší Těšov je malá osada spadající k městu Hartmanice.

Krásné scenérie, vyhlídky a krajinu ocenili i filmaři, kteří si toto konkrétní místo vybrali pro zasazení děje seriálu Vzteklina.

Z oken zámečku je výhled na hrad Kašperk. Těšov těsně obklopují CHKO Šumava a Přírodní park Kochánov.

Vedou jím cyklotrasy a naučné stezky Farmářská a Dolování zlata.

V těsné blízkosti je Přírodní rezervace Žežulka s barokním mlýnem Stertmühle, Vintířova stezka, naučná stezka Hamižná, Horská synagoga Hartmanice, Mouřenec, Dobrá Voda a mnoho dalších turistických cílů.

Těšov má výhodnou polohu. Leží v klidné a neokoukané části Šumavy, ale je v dosahu všech hlavních turistických cílů.

Sušice, Kašperské Hory, Srní, Kvilda, Modrava, Prášily, Železná Ruda, Špičák, Rabí, Velhartice, atd.

Vše do cca 30 min..

Zámek na Dolejším Těšově, tvořený komplexem budov a přilehlým lesoparkem, neměl v posledních mnoha letech využití a jeho části více či méně chátraly.

Původně renesanční tvrz byla přestavěna v barokní zámeček s kaplí a po 2. světové válce přešla do vlastnictví státu. Vzhledem k devastujícímu požáru byl přestavěn. Díky změně poměrů pro sezónní brigádníky.

Ani pár desítek let v komunistickém režimu však nezničilo energii několika staletí obydleného sídla a genius loci zůstal zachován!

Přijeďte se přesvědčit a udělat si příjemný víkend s pohodovou atmosférou venkovského prázdninového avšak klubového koncertu!