Předprodej byl ukončen

GENTLEMAN SOUND - Ondřej Smeykal & Milan Cais
KONCERT / Hudba – Ambient, Drum&Bass, Experimentální

GENTLEMAN SOUND - Ondřej Smeykal & Milan Cais

pondělí 23.10.2023 od 19:00
Novoměstská radnice, Praha

O akci

GENTLEMAN SOUND to je ONDŘEJ SMEYKAL & MILAN CAIS v krásných prostorách Novoměstské radnice na Praze 2. 

Společná vystoupení dvou hyperaktivních vizuálních umělců a hudebníků začala svou historii odvíjet na přelomu tisíciletí, od kdy se s pravidelnou nepravidelností setkávají na podiu a v galeriích.

Jejich hudební tvorba se pohybuje od lyrického ambientu až po radikální rytmické vlny, nechybí smysl pro humor.

Zatímco se Milan Cais může rozprostřít ve vokálních výletech a gradujících rytmech, Ondřej Smeykal prozkoumává soudobé způsoby rozeznívání australského didgeridoo a archaického gongu.

Vystupující

Ondřej Smeykal (CZ) – web

Více informací

MILAN CAIS

působí od roku 1988 ve skupině Tata Bojs jako skladatel, zpěvák, bubeník, textař, výtvarník a producent. Natočil s ní zatím deset řadových alb, za která skupina postupně obdržela desetkrát výroční cenu Anděl a řadu dalších ocenění. Kromě hudební kariéry je také známým sochařem a výtvarníkem. 

 

ONDŘEJ SMEYKAL

objevuje svým unikátním a svérázným projevem nové, dosud neprobádané oblasti hry na didgeridoo. Posunutím zvukových možností nástroje o několik řádů dále tak pro současné interprety představuje velkou výzvu. Svým pojetím tak vytvořil svou vlastní kategorii. Poukazuje na bohaté kreativní možnosti tohoto nástroje. Maximálním využitím dechového fondu, práce bránice, mimických a artikulačních svalových skupin spolu s obrovským rytmickým potenciálem didgeridoo činí z obyčejné děravé větve jakýsi malý komorní orchestr.