Předprodej byl ukončen

IBÉRICA 2023 / Virginia Delgado
FESTIVAL / Tanec

IBÉRICA 2023 / Virginia Delgado

středa 21.6.2023 od 19:30
Dělňák Líšeň, Brno

O akci

FLAMENCO, FLAMENCO, FLAMENCO! BRIO SEMPRE!

Jubilejní 20. ročník festivalu IBÉRICA opět zavítá do Líšně.

Tentokrát se můžete těšit na fascinující vystoupení španělské tanečnice Virginia Delgado v doprovodu vyhlášených kytaristů Morenita De Triana, Filipa Zubáka a perkusisty Michaela Cáby.

Vstupné: v předprodeji 250 Kč, na místě 300 Kč.

 

Více informací

Virginia Delgado

Madrileña, tanečnice, choreografka a učitelka začíná tančit ve 12 letech. Studovala v legendárním tanečním centru Amor de Dios, kde tento trénink spojila s klasickým tancem na Královské konzervatoři  v Madridu . Získává titul Španělský tanec a flamenco od ACADE.

Studovala u renomovaných učitelů, jako jsou mimo jiné Isabel Quintero, Maestro Ciro, Penélope Pasca, Paco Romero, Carmela Greco a Manuel Reyes.

V klasickém baletu s Karen Taft, Dagmara Brown.

V roce 2005 byla oceněna v soutěži Roseta Mauri II. cenou ve španělském tanci.

 V roce 2008 se zúčastnila se svou vlastní společností Con Aire Flamenco tradičního „Epidaurus Festivalu“, který se koná v Dubrovníku a několik let po sobě jdoucích „Iberian Festival“ a Colores flamenco Festival, který se koná v různých městech České republiky.

 V roce 2011 vznikly dva nové projekty, „Vuelvo por mis alas“ pořad o básníkovi Federicu García Lorca, původní nápad kytaristy Petra Víta v podání herce Tomáše Hanáka, a „Al Alba“ s hudební režií kytaristy Morenita de Triana. 

V roce 2012 uvádí pořad „Sobre mis Pasos“, autobiografické dílo, kde zhodnocuje část svých uměleckých zážitků. Brainstorm od Laetitia Rigaud.

V roce 2013 vytvořil první flamenco taneční soubor v České republice „Cía. Virginia Delgado“, se kterým představil projekt „Mujeres“. Zároveň se stal součástí skupiny FlamencoExperience 6. Show, kde jazz a flamenco spojují své styly.

V říjnu 2016 představuje Pasajes s Blancou Perdiger a speciální spolupráci bailaora La Lupi. V roce 2018 se La Cía vrací s novou Aire show, pohledem na intimitu žen.

Během festivalu International Flamenco Day 2019 se představí Dreaming Carmen, projekt společně s bailaorou Irene Álvarez. A v roce 2021 El Jardín, nejnovější výtvor Cía.

V současné době Virginia kombinuje svou učitelskou práci ze své školy v Praze na kurzech v různých evropských městech.

Další akce pořadatele

Na návštěvě u Cimbal Classiku - 13. března – 11.12., Dělňák Líšeň, Brno

ČaroTaJ - Na návštěvě u Cimbal Classiku - 15. května od 19:00, Dělňák Líšeň, Brno

Retro Dance Party - 19. dubna od 19:00, Dělňák Líšeň, Brno

O ČLOVÍČKOVI aneb Jak bylo, když nebylo - 5. května od 15:00, Dělňák Líšeň, Brno

KLASICKÁ HUDBA NA ZÁMKU - Barbara M.Willi/Sofia Mavrogenidou - 9. května od 18:00, Zámek Belcredi Líšeň, Brno

Pořadatel

Kulturní centrum Líšeň - Dělňák