Předprodej byl ukončen

SUHR webinář: Whistleblowing pohledem HR
ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Vzdělávání

SUHR webinář: Whistleblowing pohledem HR

pondělí 5.6.2023 od 17:00
Zoom, Online

O akci

Whistleblowing pohledem HR aneb jak se vyhnout nařčení ze zakázaného odvetného opatření

Nová právní úprava ochrany oznamovatelů (tzv. whistleblowing) se blíží. Dotkne se zejména zaměstnavatelů s alespoň 50 zaměstnanci. Mnohé povinnosti a dopady nové právní úpravy se však dotknou zaměstnavatelů všech.

O nové právní úpravě whistleblowingu (ochrany oznamovatelů) se hovoří zejména z pohledu povinností zaměstnavatelů zavést vnitřní oznamovací systém a nastavit proces podávání oznámení a ochrany oznamovatelů. Dostatečná pozornost však není věnována tomu, co nové povinnosti v oblasti ochrany oznamovatelů (whistleblowingu) znamenají pro HR.

Právě na tato téma se zaměří náš webinář. Ukážeme, na co je možné se připravit ještě teď a jak upravit nastavené HR procesy, aby bylo možné požadovanou ochranu oznamovatelů v praxi realisticky zajistit a při tom ochránit zaměstnavatele před spory ohledně zakázaných odvetných opatření.

Cílem webináře je představit novou právní úpravu pohledem HR.

 

Na co se na webináři konkrétně a prakticky zaměříme?

  • Nastavení HR procesů tak, aby byla zajištěna ochrana oznamovatele.
  • Podíváme se na novou právní úpravu zcela netradičně.
  • Výklad nové první úpravy se zaměřením na její HR aspekty.
  • Co je možné připravit ještě teď.

 

Pro koho je webinář vhodný?

Seminář je vhodný pro všechny pracovníky HR oddělení.

 

O lektorce:

Marie Janšová

Marie je vyhledávaná česká advokátka specializující se na pracovní právo a oblíbená lektorka. V roce 2022 byla jí byla uděleno prestižní ocenění Právník roku v oblasti pracovního práva. Aktuálně působí jako partnerka advokátní kanceláře Legalité. Zaměřuje se na poskytování právního poradenství v oblasti pracovního práva, včetně pracovněprávních aspektů obchodních transakcí, problematiky přechodu práv a povinností, specifik právních vztahů s manažery, poradenství v oblasti odměňování a ochrany know-how, kolektivního vyjednávání a zastupování v pracovněprávních sporech a v řízení před správními orgány. Je členkou Kolegia expertů Asociace pro rozvoj kolektivního vyjednávání a pracovních vztahů (AKV), European Employment Law Association (EELA) a předsedkyní představenstva Czech Employment Lawyers Association (CzELA). Mezinárodními právnickými ratingovými publikacemi je pravidelně řazena mezi nejdoporučovanější pracovněprávní specialisty v České republice. Pravidelně přednáší a publikuje; je spoluautorkou Komentáře k zákoníku práce (C.H.Beck, 2022).

Všem registrovaným je k dispozici po skončení webináře záznam!

Těšíme se!

SUHR tým

 

*Přihlášením na SUHR akce souhlasíte se Zásadami zpracování osobních údajů, které naleznete na https://suhr.cz/ochrana-osobnich-udaju/.