Akce byla zrušena

K peruánským šamanům za sebepoznáním
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

K peruánským šamanům za sebepoznáním

úterý 27.6.2023 od 18:30
K-Kafe, Praha

O akci

“Šamanka potáhne z dýmky, kouřem ofoukne medicínu i mě a podá mi kalíšek s ayahuascou. Koncentruji se na svůj záměr, překonávám odpornou chuť, ayahuascu vypiju a jdu si lehnout zpět na svou matraci.

Za pár desítek minut cítím, jak se medicína ve mně, jakoby ve formě několika zahradních slimáků, pomalu rozlézá do celého těla až do konečků prstů na rukou i nohou. Takjo, dneska to vypadá, že půjdu hodně hluboko. 

Šamanka s jejím synem začínají zpívat a jejich hlasy vytváří v celém prostoru nádherné vícerozměrné mandaly barev a energií. Moje tělo se proměňuje v obrovského švába a je tlačeno jemnou a neústupnou silou k zemi, abych byl co nejplacatější. Tohle intenzivní vnímání opory v zemi mi za dnešní noc ještě několikrát pomůže. Začínají se přede mnou i ve mně odehrávat scénáře znázorňující strachy a bloky, které se vážou k mému záměru.

Dýchám a snažím se uvolnit tělo i mysl, aby energie mohla proudit. Abych přijímal realitu, ať je jakákoliv.”


 

Jsem Jirka Hokr, několik let provázím spirituálně-cestovatelské výpravy do Peru a Ekvádoru za sebepoznáním. Na večerním setkání “K peruánským šamanům za sebepoznáním” budu vyprávět příběhy ze svých cest po Jižní Americe i hluboko do svého vědomí. Popíšu své zkušenosti s učením šamanů a ayahuascy v pralese i kaktusu San Pedro v Andách. Budu sdílet své zážitky a procesy během cyklu čtyř rituálů Hledání vize, při kterých jsem prošel zásadní očistou, když jsem čtyři až třináct dní strávil sám v horách na malém prostoru, bez jídla, vody, věcí - pouze sám v tichosti s Matkou Zemí. Povím k tomu i obecné a praktické informace o fungování medicín, rituálů a integrace.

Přiblížím vám způsob jakým se snažím uchopovat své zkušenosti, nejen s šamanskými medicínami, ale i ty každodenní, třeba ve vztazích. Jakýkoli svůj prožitek se snažím pomocí různých psychologických modelů pochopit a propojit jak se Zemí, potažmo každodenním žitím, tak s Nebem, potažmo vyšším smyslem mé existence. Ve svém povídání se to snažím předat ve srozumitelné a poutavé formě s otevřeným srdcem 🙂

Věřím, že se při vyprávění zasmějete, pobavíte, že vás zamrazí, že se něco dozvíte nebo vás něco inspiruje. Prostě, že sledování pro vás bude kvalitně strávený čas.

Těším se na setkání 🙂

Aby vaše zkušenost z vyprávění byla autentičtější, po skončení přednášky si uděláme malou ceremonii s výluhem z šamanského tabáku Mapacho, kterou vás provedu.

Vyprávění bude i lákadlem na další výpravy, které do Peru a Ekvádoru pořádám a ke kterým se můžete také přidat. Více info zde: http://www.energiezeme.cz/vyprava