Předprodej byl ukončen

unconductive trash / David Fesl / Mia Milgrom
VÝSTAVA / Umění – Výtvarné

unconductive trash / David Fesl / Mia Milgrom

27. května – 29. července 2023 od 11:00
Fait Gallery, Brno

O akci

Vstupenku lze použít kterýkoli den v rámci otevírací doby, kromě některých vybraných doprovodných programů. 

Pro aktuální informace sledujte naše webové a facebookové stránky.

____________________________________________________________

unconductive trash: Largely Observed
24. 5. – 29. 7., Fait Gallery
kurátorka: Pavlína Morganová

Název výstavy Largely Observedje inspirován jedním z termínů aktuální stupnice zemětřesení. Určuje stupeň kritického stavu, který je pozorován, ale nemusí být brán fatálně. Výstava představí nové práce dvojice autorů (Michal Pěchouček a Rudi Koval), kteří od roku 2019 pracují výhradně společně pod značkou unconductive trash. Cykly obrazů a instalace jsou členěny do několika celků, v nichž autoři zkoumají nejen společný tvůrčí proces, ale i upozaděné obrazy minulosti. Skrze monochromní práci s barvou a figurativní detail vyprávějí skutečné příběhy 20. století, které silně rezonují s dnešní žitou realitou.

 

David Fesl: Nešikovný napodobitel umělého života
24. 5. – 29. 7., Fait Gallery MEM
text: Will Bradley

V pokračujícím zájmu o nalezený předmět a vizuální řeč David Fesl předkládá novou výstavní situaci, která zachází s pojmy orientacea doručení. Jejím základem je výběr sochařských objektů, které vznikly v uplynulém roce a budou v Brně představeny poprvé. 

 

Mia Milgrom: Mining the Undersense
24. 5. – 29. 7., Fait Gallery PREVIEW
kurátor: Pavla Sceranková

I přesto, že mezi výbuchem supernovy a nádechem je nesmírná vzdálenost, jsou částečně podmíněné stejným prvkem. Železem. Komplexní provázanost dějů kolem nás může způsobovat úzkost a úžas zároveň. Mia Milgrom ji reflektuje intuitivně a jakoby mimoděk skrze svoji vášeň pro materiál. Materiály, které běžně známe, vidí jinak než jsme zvyklí; ocel měkce teče pod rukama, mýdlo je součástí podpůrné konstrukce. Autorka připravuje instalaci tří minimalistických převážně kovových objektů. Obíhají, vedou, padají. Potřebují vzájemnou podporu, hledají dobrá spojení. Ukazují nám svět jinak.

Více informací

Fait Gallery

Ve Vaňkovce 2, 602 00 Brno

út–so 11.00 – 18.00

www.faitgallery.com

Další akce pořadatele

Marian Palla / Habima Fuchs - 22. února od 10:00 – 4.5., Fait Gallery, Brno