Předprodej byl ukončen

Zhoubné životní scénáře
ONLINE / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Zhoubné životní scénáře

úterý 13.6.2023 od 19:00
Microsoft Teams, Online

O akci

Možná to znáte. Celým životem se vám line stále stejný zdroj utrpení, často v různých formách a vy nevíte proč. Přáli byste si radši nebýt, chtěli byste dělat nové věci, ale „něco“ uvnitř vám v tom brání, připadáte si, že pro nikoho nejste důležití, nemůžete nikomu věřit, cítíte, že věci, co se vám dějí, nemůžete změnit, víte, že se můžete spoléhat jen a jen na sebe, jako by vám něco bránilo být šťastní atd.

Zhoubný životní scénář je životní plán zvolený v raném dětství, který umožňoval dítěti v té době (a dle jeho vidění světa) přežít a který pak vyústil v maladaptivní chování pokračující v dospělosti, tedy stručně řečeno ve zdroj utrpení pro daného dospělého člověka. Tím, že daný člověk podle takového scénáře žije skoro celý život, tak mu přijde „normální“ a ani o něm neví. Důsledky aplikace daného scénáře mu navíc neustále potvrzují platnost jeho dětského rozhodnutí.

U každého z takových scénářů jde však vystopovat okamžik prvotního rozhodnutí – prvního dne nového zbytku vašeho života. Bohužel, zhoubný se danému scénáři říká proto, že se vzápětí stává trvalým zdrojem stresu a úzkostí, konfliktních situací, omezování sebe nebo ostatních – zkrátka utrpení.

Jak takový zhoubný životní scénář vznikne? Podle čeho poznáte, že se díky němu pravidelně ocitáte ve slepé uličce? A kudy vede cesta ven? O tom všem si povíme víc v našem webináři!

Z WEBINÁŘE BUDE POŘIZOVÁN ZÁZNAM, KE KTERÉMU TAKÉ VŠICHNI ÚČASTNÍCI ZÍSKAJÍ PŘÍSTUP. POKUD NEMŮŽETE V ČAS KONÁNÍ WEBINÁŘE, NEVADÍ! VŠICHNI OBDRŽÍ TAKÉ PŘÍSTUP K NAHRÁVCE :) Zároveň na konci webináře bude záznam ukončen a bude prostor pro osobnější otázky a odpovědi mimo záznam!

A jak některé zhoubné životní scénáře vypadají?

  • Nebuď/Neexistuj – scénář, kdy cítíte, že by bylo lepší, kdybyste nebyli
  • Nebuď, kým jsi (holka/kluk) – možná, že jste se přeci jen měli narodit jako druhé pohlaví?
  • Nebuď dítě – když máte neustálou potřebu být ti rozumní a zodpovědní, ale možná vám občas schází lehkost bytí.
  • Nedospívej (zůstaň dítě, nebuď sexuálním objektem, neopouštěj mě atd.) – kdy je pro vás dospělý život tak nějak nesnesitelně těžký až nežádoucí
  • Nebuď blízký/Nikomu nevěř/Nemiluj – kdy se spoléháte hlavně na sebe, protože nikomu se nedá věřit, protože ostatní vás vždycky nakonec zraní
  • Nepociťuj (nebreč, neraduj se)/neciť to, co cítíš, ciť to, co já – kdy vnímáte, že vaše pocity tak nějak nikdy nejsou úplně adekvátní a že byste se měli cítit jinak.
  • Nebuď důležitý – kdy se sice snažíte, aby za vámi byla vidět odvedená práce, abyste byli ti nejdůležitější v místnosti, berete si až moc úkolů, ale ve finále si zas a znovu potvrzujete, že nemáte dostatečnou hodnotu.
  • Nikam nepatři – kdy se izolujete od ostatních, ale vlastně vám v tom není dobře, protože to není až tak úplně vaše přirozenost žít v osamění.
  • Nebuď zdravý/v pořádku – kdy se celý život vlastně nemáte moc v lásce a často cítíte i vztek a pomstychtivost vůči ostatním
  • Nebuď šťastný – kdy celý život vnímáte, že není úplně v pořádku, abyste se z toho, co vám přináší radost a potěšení úplně radovali a možná že není ani na místě, abyste si to „dopřávali“.

Více informací

Webinář bude probíhat od 19:00 do 21:00, připojit se můžete už v 18:55.

Jak webinář funguje?

Využíváme platformu Microsoft Teams, takže připojit se můžete ze svého webového prohlížeče či aplikace Microsoft Teams z počítače, mobilu či tabletu.

V den konání webináře vám pošleme na váš e-mail odkaz, přes který se na webinář snadno připojíte.

K připojení k webináři můžete využít libovolný webový prohlížeč, nebo přímo aplikaci Microsoft Teams.

Před přístupem do webináře si můžete zvolit jméno nebo přezdívku, pod kterou budete chtít na webináři vystupovat.

Do webináře se můžete aktivně zapojit formou chatu (nebude na záznamu), anebo můžete jen pasivně poslouchat, je to na vás :) Na závěr webináře, po vypnutí záznamu, bude prostor i pro otázky a odpovědi mimo záznam.

Každý účastník obdrží po skončení webináře e-mailem odkaz na záznam webináře (ať už se ho stihl zúčastnit, či nikoliv).