Předprodej byl ukončen

Italská noc. Slavné neapolské písně, Paganini, Vivaldi.
KONCERT / Hudba – Klasika

Italská noc. Slavné neapolské písně, Paganini, Vivaldi.

pátek 18.8.2023 od 19:00
Dům U Kamenného zvonu, Praha

O akci

Večer plný slavných melodií italského repertoáru v mezinárodním uměleckém obsazení.

Účinkující:

Tetyana Fedevych - ukrajinská houslistka, sólistka Teatro Goldoni -  Livorno

Miguelangelo Cavalcanti - rakouskobrazilský baryton, sólista Opery Národního divadla - Praha

Noema Erba - česká sopranistka, sólistka Teatro Verdi - Pisa, Státní opera Banská Bystrica, Divadlo J. K. Tyla - v Plzni, Severočeské divadlo v Ústí nad Labem

Gianfranco Messina - italský klavírista, sólista Teatro Filodrammatici  - Miláno

Program: 

1. G. Tartini - 3. věta "Largo" a 1. věta "Andante" ze sonáty g - moll Didone abbandonata 

2. A. Togliani - Parlami d'amore Mariù, E. De Curtis  - Non ti scordar di me

3. N. Paganini - Capriccio op. 16 pro sólové housle

4. F. P. Tosti  - Mare chiare

5. R. Leoncavallo - Mattinata

6. N. Paganini - Capriccio n. 20 pro sólové housle

7. S. Cardillo  - Core 'ngrato, E. De Curtis - Torna a Surriento

8. S. Gastaldon - Musica proibita

9. A. Vivaldi - Čtvero ročních dob: 1. věta z Jara "Allegro", 2. věta ze Zimy "Largo", 3. věta z Léta "Presto"

10. E. di Capua - O sole mio

11. G. Rossini - La Danza

Welcome drink v ceně vstupenky

Více informací

Miguelangelo Cavalcanti - Rakousko-brazilský barytonista Miguelangelo Cavalcanti je sólistou Opery Národního divadla. V roce 2000 debutoval na scéně Státní opery jako Hrabě Luna ve Verdiho Trubadúrovi. Zpěv studoval v Recife, Karlsruhe, na Bachově akademii ve Stuttgartu, na Královské hudební akademii v Londýně a v Paříži. Ve studiích pokračoval u A. C. Mediny, E. Saque a G. Hornika. Jeho pěvecké začátky jsou spojeny s Teatro Nacional de Sâo Carlos v Lisabonu. V letech 1995–2001 byl sólistou Opery v Grazu. Byl stálým hostem v Théâtre Royal de la Monnaie v Bruselu, účinkoval v Teatro Filarmonico ve Veroně i v operních domech v Lipsku, Hamburku, Kolíně nad Rýnem a Basileji. V letech 2004 až 2011 byl sólistou Státní opery Praha. Ve Státní opeře ztvárnil řadu klíčových rolí barytonového repertoáru, např. Escamilla (Bizet: Carmen), Verdiho Rigoletta, Nabucca, Germonta (Traviata), Hraběte Lunu (Trubadúr), Rodriga (Don Carlo) a Amonasra (Aida), Donizettiho Enrica (Lucie z Lammermooru), Pucciniho Scarpiu (Tosca), Wolframa (Wagner: Tannhäuser) nebo Jochanaana (R. Strauss: Salome). Kromě operního repertoáru se věnuje koncertní tvorbě a věrný zůstává i brazilské hudbě (Heitor Villa-Lobos, Carlos Gomes, César Guerra-Peixe, Alberto Nepomuceno). Hostoval na festivalech v Bregenzu a Salcburku, na Beethovenově festivalu v Bonnu, festivalu v rakouském Attersee a Festivalu Bély Bartóka v Maďarsku nebo na Carinthischer Sommer. V roce 2015 vedl mistrovské kurzy v brazilském Belému. Od roku 2015  zpíval hlavní role ve Státní opeře v Praze v  operách: Salome (J. Strauss), La Traviata (G.Verdi), Rigoletto (G. Verdi), Nabucco (G. Verdi), Don Carlo ( G. Verdi), Il  Trovatore (G. Verdi),  Aida (G. Verdi), Tosca (G. Puccini), Carmen (G. Bizet), Romeo et Juliete (Ch. Gounod). Věnuje se koncertní činnosti po celém světě.

 Miguelangelo Cavalcanti – operní pěvec | Hudba « Best of ... - Profesní magazín (ibestof.cz)

Tetyana Fedevych - začala hrát na violu v 8 letech na státní umělecké škole Zdolbuniv, pokračovala na konzervatoři v Rivne a své studium ukončila absolutoriem na "Tchaikovsky" hudební akamedii v Kievě, pod dozorem B.A. Kotorovych and T.G. Mukhina. V roce 2002 vyhrála jako sólistka mezinárodní soutěž mladých umělců na XXI Century Art. Účastnila se několika soustředění s předními umělci, například s Dejanem Bogdanovicem, Vadimem Brodskym, Fabiem Biondim, Raimondem Matacenem. V roce 2005 vyhrála konkurz do státní Kievské filharmonie, kde působila až do svého odchodu do Itálie. V Itálii získala diplom na konzervatoři Pesaro, obor viola. V roce 2007 získala místo první violy v Toscanini orchestru v Parmě. Od té doby vystupuje jak sólově, tak s orchestrem a měla možnost hrát téměř po celé Evropě s předními mezinárodními umělci.

Gianfranco Messina - narodil se v Cernusco S/N. Na piano začal hrát ve čtyřech letech, v deseti letech ještě přidal hru na violu. Oba nástroje vystudoval na konzervatoři Didattica della Musica and Composition. V roce 2012 vystudoval hudební vědy a pokračoval studiem skladby na Concorso Internazionale di Composizione F. Mompellio di Brescia v Miláně a Sieně. Gianfranco Messina složil několik skladeb pro orchestry ve Spoletu, Florencii, Miláně, Moncalieri, Inverigu, Samarate, ale také pro komorní soubory, například Concertmaster of Teatro alla Scala: s Laurou Marzadori. Složil několik kompozicí pro klarinet i jiné hudební nástroje. Spolupracoval na několika CD, absolvoval turné po Itálii i v zahraničí jako pianista i violista. Sám vydává i nahrává hudbu s M.A.P. Editions, s Da Vinci Publishing a s Stradivarius Editions. Dále nahrál DVD s Ars Cantus Symponic Orchestra v hudební síni ve Vídni v roce 2009. Byl recenzován ve specializovaných časopisech jako Musica, Amadeus a na BBC RADIO, RAI RADIO 3, RAI RADIO 1.

Noema Erba - je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

Noema Erba, Soprano | Facebook

noemaerba.com/

Další akce pořadatele

Světový tenor Paolo Lardizzone - 12. května od 17:00, Zámek - Zrcadlový sál, Chroustovice

Jarní koncert - 23. dubna od 18:00, Kostel sv. Jana Nepomuckého, Kutná Hora

Dušičkový koncert - 3. listopadu od 15:30, Kostel sv. Vavřince, Vysoké Mýto

Jarní koncert - Mistři klasiky - 5. května od 18:00, Kostel sv. Mikuláše, Jaroměř