Předprodej byl ukončen

Labasheeda (NL), Red Torch
KONCERT / Hudba – Rock

Labasheeda (NL), Red Torch

čtvrtek 28.9.2023 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Art punk z Amsterdamu znovu v Praze.

LABASHEEDA:
Čtveřici z Amsterdamu založili zpěvačka, kytaristka a houslistka Saskia van der Giessen a kytarista Arne Wolfswinkel. V energickém zvuku se mísí popové melodie s erupcemi zkreslených houslí, melancholickými vokály a drásavými kytarovými disonancemi v kombinaci s intenzivními údery bicích.

Od svého založení v roce 2004 si Labasheeda vybudovali silný kult díky svým neutuchajícím turné a silným nahrávkám. Na svých turné po Evropě a Kanadě si vybudovali jistou pověst těch, kteří přinášejí intenzivní a energické koncertní zážitky. Jejich akustické sety jsou stejně podmanivé a zaznamenané prostřednictvím živých rádiových vystoupení na různých stanicích, včetně britské BBC, stejně jako úspěšné koncerty v Kanadě, České republice a samozřejmě v Nizozemsku.

V květnu 2015 Labasheeda vydala Changing Lights, své čtvrté studiové album (vyšlo na modrém vinylu na Presto Chango Records a také jako digitální download). Album získalo příznivé recenze v Nizozemsku i v zahraničí, a v září 2020 se objevilo zatím poslední album Status Seeking. V Česku se průběžně objevují už od svých začátků, a aktuální koncerty jsou přesunuté z lockdownového období v roce 2020. Mezitím ovšem stačila vyjít nejnovější nahrávka, EP Old Traditions, v prosinci 2021.

---

RED TORCH:
Jedenáct let stará kapela plná mladičkejch lidí, který hrajou garážovej bigbeat. Dvě alba, od tria ke kvartetu, a posun od grunge-punku někam k psychedelickým výletům do světa plného nemocných ledniček.
Aneb jak praví recenze: "„Red Torch mají větší kouzlo než vlak plný Malých tváří, který vedou všichni Moderní lovers přes nádraží Waterloo. Shoegaze šedesátejch let pro rok 2022. Obráceně chvástání. Nový žánr, právě tady, právě teď.“ Jinými slovy: slyší tam Small Faces, The Modern Lovers a Kinks. Možná můžeme ještě doplnit Beat Happening nebo Jane’s Addiction… dál už hledejte sami."

 

Vystupující

Labasheeda (NL) – fb / bandcamp Red Torch (CZ) – bandcamp

Další akce pořadatele

Stinka - klavírní koncert - 26. září od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

UNIfest 2024: November 2nd, Kalle, sinks, James Harries aj. - 14. září od 15:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Kulturní ozdravovna Jana Buriana - 21. září od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Poetry Jam: Bohdan Bláhovec a hosté - 10. září od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Přednáška Arch. Zdeňka Lukeše: Arch. Jan Gillar (1904-1967) - 3. září od 18:30, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Jaroslav Hutka - 5. září od 20:00, Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu