Předprodej byl ukončen

Folk Metal Pilgrims Vol.8
KONCERT / Hudba – Metal

Folk Metal Pilgrims Vol.8

sobota 21.10.2023 od 17:00
BARRÁK music club, Ostrava

O akci

Metal Pilgrims od roku 2015 pořádá s drobnou covidovou pauzou koncerty v srdci Ostravy, které se zaměřují především na folk metalové a death/black metalové žánry, čímž přinášejí do města unikátní mix tradičních a tvrdších metalových tónů, v pravidelných půlročních intervalech.

Postupně se tak stal známým jménem v ostravské metalové komunitě a během krátké doby si vybudoval silnou reputaci díky svým závazkům kvalitě, autenticitě a nezapomenutelným koncertním zážitkům. Pořádané koncerty nejsou totiž jen o hudbě, ale také o společenství, kultuře a sdílení vášně pro metal pro všechny, kteří chtějí prozkoumat na pomyslné pouti hloubky metalové hudby.

Folk metal pilgrims v novém prostoru klubu Barrák opět zprostředkuje nevšední zážitek, ať už díky ostříleným jménům, které na metalovém poli mají již své inventární číslo nebo novým, které si na toto pole teprve razí cestu.

V první vlně za zvýhodněnou cenu 300Kč bylo do prodeje vstupenek uvolněno pouze 30 lístků. Tato akce potrvá do konce září, takže pokud si chcete nějakou tu korunu ušetřit, doporučujeme si lístek opatřit co nejdříve.

Po skončení zvýhodněného vstupného budou lístky v předprodeji za cenu 350kč do 20.10. 23:00. Na místě se vstupenky prodávají za cenu 400Kč

Ostrava, 21.10. – Ostrava se stává epicentrem folk metalové hudby, když se ve hudebním klubu Barrák sejdou výjimeční umělci na osmém ročníku festivalu Folk Metal Pilgrims. Tato událost slibuje nezapomenutelný zážitek pro fanoušky tvrdé hudby s etnickým nádechem.

Vystoupí:

Achsar (Slovensko) – budou představovat svou novou desku "Legends".

Kapela hraje svou originální hudbu, o které sama tvrdí, že je "melodický folk metal". Jejich skladby dokážou rozproudit nejeden moshpit a donutí vás skákat i s pivem v ruce. Po jeho vypití si dáte panáka slivovice nebo borovičky a vrátíte se zpět do kotle. Přesně takový efekt má kapela Achsar na našich akcích

Ramchat (Slovensko)

Ramchat je slovenská pagan/folk metalová kapela, která se na hudební scéně pohybuje již od roku 2007. Svoji inspiraci čerpá z bohaté historie a kultury své domoviny, a skrze svou hudbu vás zavede na cestu bojištěmi starověkých slovanských bohů a hrdinů.

Zvuk kapely Ramchat je silně ovlivněn kombinací drsných metalových rifů, epických klávesových partitur a autentických folkových prvků. Jejich skladby vás povedou příběhy, které jsou hluboko zakořeněny ve slovanské mytologii a historii, poskytujíce tak nejenom hudební, ale i kulturní zážitek.
 

Jerna (Polsko) – Krakovská etno-metalová skupina, která poprvé vystoupí v České republice. Jejich kombinace těžkých zvuků a domorodého folku slibuje nezapomenutelný zážitek.

Skladby kapely se prolínají od klasického rocku a metalových riffů až po progresivní, složité motivy. Plodem této spolupráce jsou dvě studiová vydání: Long Way Home a Ćmy.

Lyrre (Polsko) – Tato polská kapela, kterou lze srovnat s známými Eluveitie, představí svou novou deskou "Not All Who Dream Are Asleep". Kapela má mezi svými členy bývalou členku Eluveitie.

LYRRE spojuje organický zvuk niněry, temné kytarové riffy a velkolepou kinematografickou produkci s právě správným množstvím elektronických inspirací. Tyto prvky proměňují v melancholickou, přesto povzbudivou a majestátní atmosféru, která je svěžím dechem pro fanoušky symfonického, folkového a atmosférického metalu. Texty jsou bohaté na poetické metafory čerpané z mýtů a středověkých legend. I když se dotýkají existenciálního zmatku, jsou daleko od nihilismu. Každá píseň nechává posluchače s pocitem naděje a slibu, že čelem čelit našim bojům nás osvobodí a dá životu smysl.

Frodys – Hudební progresivec a kouzelník Frodys představí svůj unikátní folkový projekt s názvem "Weirdfolk". Jeho hudební dovednosti jsou skutečnou lahůdkou pro fanoušky folk metalu.

Jedná se o one-man projekt vedený vynikajícím hudebníkem a člověkem, který významně přispívá k české metalové scéně. Mimo jiné natáčí videoklipy, jako je například "The Whitecrow" od Hypnos, videa pro Brutal či OF a má své projekty jako Awrizis a Postcards From Arkham. Rozhodl se vytvořit unikátní folkový projekt s názvem "Weirdfolk" je nám velkou ctí, že na naší akci uvitáme Frodys - Audiovisual Weird Arts s jeho projektem, který zahájí celou naší akci.


Tato osmá edice Folk Metal Pilgrims slibuje energické vystoupení a nezapomenutelnou atmosféru. Událost se bude konat v hudebním klubu Barrák v Ostravě. Fanoušci tvrdé hudby a folk metalu si tuto událost jistě nenechají ujít.