Předprodej byl ukončen

Tomáš Palucha • Kult Koruth
KONCERT / Hudba – Ambient, Elektronika

Tomáš Palucha • Kult Koruth

sobota 14.10.2023 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Koncert zvukových alchymistů Tomáš Palucha k jejich novému albu Rauš. Support: Kult Koruth. 

Hudba jako magie, zvuková alchymie, která posluchače očaruje a nepustí. Tomáš Palucha je projekt vzešlý z prostředí české hardcore scény, hudebně ovšem otočený od hlučných kytar směrem k nedořčeným vyprávěním a atmosférickým instrumentálním plochám inspirovaných krautrockem, ambientem a ranným post-rockem. Kapela má za sebou několik releasů, mj. ceněná LP Guru (Silver Rocket / nejlepší album roku 2016 podle Radia Wave) a Čaro (Day After Records / nominace na desku roku v cenách Vinyla a Apollo). Po Čaru nyní přichází Rauš. Tomáš Palucha se v září vrací s  tajuplnou nahrávkou s desperátskou náladou!

Je to deset let, co se na labelu Silver Rocket Tomáš Palucha přihlásili do hry splitem s Unkilled Worker Machine, rok poté vyšla u Stoned to Death Špinavá hra. Původně duo, nyní plnokrevná kytarová kapela měla od začátku jasně vymezené své teritorium (hypnotická kytarová hudba), po němž se ale vždy pohybovala s naprostou svobodou. Nejinak je tomu na nejnovějším albu Rauš. „Rauš je nezbytně krátkej a pomíjivej okamžik transu a radosti, něco jako pobyt člověka na tomhle světě. Pomíjivej záblesk lásky. Zároveň je to princip jednoduchýho rokenrolu, ke kterýmu se na týhle desce trochu víc vracíme,” říká Jan Tomáš, jeden ze dvou zakládajících členů kapely k názvu nového alba. „Deska vznikla po delší odmlce, ale potom už bleskově rychle, hlavně díky chemii, kterou v kapele momentálně máme.”
 

Více informací

V projektu Kult Koruth se potkávají dvě výrazné postavy pražského undergroundu: vizuální umělkyně a hudebnice Anna Ruth (Koruth) a hráč na modulární syntezátory Michael Nechvátal (Kult Masek, Raw Deal, Jasnovidec). Jejich letošní eponymní album přináší hudbu, která je zdánlivě klidná a meditativní, často ale zmorfuje do intenzivní atmosferické bouře.

www.tomaspalucha.bandcamp.com
kultmasek.bandcamp.com/album/kult-koruth

Další akce pořadatele

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Ioanna Paraskevopoulou: MOS (GR) • TANEC PRAHA 2024 - 19. června od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

MMMM Saxophone Quartet (CZ/SK) - 2. června od 18:00, GAMPA, Pardubice

Rie Nakajima (JP) • Válek / Merta / Tarnovski: Metal - 23. června od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Tereza Ondrová: Sólo pro galerii • 42+PEOPLE: Where - 6. června od 19:00, Divadlo 29, Pardubice