Předprodej byl ukončen

COALS (PL)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop

COALS (PL)

středa 29.11.2023 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Coals je mladé duo, které tvoří Kacha Kowalczyk a Łukasz Rozmysłowski. Kapela si rychle získala uznání posluchačů díky svým domácím nahrávkám, které před několika lety zveřejnila na Youtube. Coals vystoupili na mnoha zahraničních festivalech, včetně Pohoda, Colours of Ostrava, Metronom, Tune In-Tel Aviv, Primavera Sound a Iceland Airwaves. Nahráli také video session pro kultovní rozhlasovou stanici KEXP v hostelu Kex v Reykjavíku.

Hudba Coals se často vyznačuje žánrovou pestrostí (dream pop, art pop, trap, chillwave, ambientní pop, cloud rap, R&B nebo glitch...), ale kapela se nerada omezuje žánrově. Místo toho se snaží dělat eklektickou hudbu a sami říkají, že to, co dělají, je "cold pop".

V roce 2017 vydali svůj vřele přijatý debut Tamagotchi. Album doprovázelo turné, které zahrnovalo země Beneluxu, Německo, Francii, Rakousko, Českou republiku a Estonsko. Po Tamagotchi vydali Coals zasněné, téměř rapové a poněkud experimentální EP Klan (2019) napsané výhradně v polštině. V roce 2020 vydalo duo pod hlavičkou PIAS své druhé dlouhohrající album "docusoap". Na albu najdete odkazy na současné alternativní R&B, ambient a ASMR. Hudebníci také experimentují se zpracováním vokálů. Modulace a proměny hlasu často dodávají jejich skladbám hypnotickou atmosféru. Za toto dobře přijaté album získalo duo nominace na ceny Fryderyk a Empik Bestseller. V roce 2022 duo vydalo EP Rewal, kolekcí šesti skladeb čerpajících z cloud trapu a dream popu.

Na koncertě představí Coals novou desku, která vyjde začátkem listopadu.

Vystupující

Coals (PL) – fb