Předprodej byl ukončen

Coals (PL) v Kabinetu MÚZ
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap, Pop

Coals (PL) v Kabinetu MÚZ

čtvrtek 30.11.2023 od 20:00
Kabinet MÚZ, Brno

O akci

Coals je mladé duo, které tvoří Kacha a Lucassi. Kapela si rychle získala uznání posluchačů díky domácím nahrávkám, které před několika lety nahrála na YouTube. Duo vystoupilo na mnoha mezinárodních festivalech, včetně Positivus FestivaluPohodyTune In-Tel AvivPrimavera Sound a Iceland Airwaves. Zajímavostí je, že během svého pobytu v Reykjavíku natočili Coals v hostelu Kex video session pro legendární rozhlasovou stanici KEXP.

Kapela vystupovala na významných polských festivalech, jako jsou Open'erOFF a Fest. V roce 2017 vydali debutové album Tamagotchi, inspirované hauntologií a estetikou glitche. Hudba Coals se často vyznačuje žánrovou pestrostí (dream pop, art pop, trap, chillwave, ambientní pop, cloud rap, R&B nebo glitch...), ale kapela se nerada omezuje žánrově. Místo toho se snaží dělat eklektickou hudbu a sami říkají, že to, co dělají, je "cold pop".

Po vydání Tamagotchi nastal čas pro trapové a spíše experimentální minialbum "Klan" (2019) napsané výhradně v polštině. Na EP se podílely originální osobnosti polské scény, včetně Schafter a Bella Ćwir. Přestože minialbum znamenalo pro kapelu výraznou stylovou změnu, přineslo jí nové posluchače a mohla doufat v další uznání, pokud se vydá touto cestou.

Coals jsou zodpovědní za mnoho vizuálních prvků v rámci svého podnikání, režírují hudební klipy nebo produkují focení.

V roce 2020 vydalo duo na značce PIAS své druhé dlouhohrající album "docusoap". Album obsahuje odkazy na současné alternativní R&B, ambient a populární trend ASMR. Hudebníci zde také experimentují se zpracováním vokálů a pomocí modulace hlasu vytvářejí hypnotickou atmosféru. Zajímavostí je, že jediným hostem na albu byl britský producent felicita, známý ze svého hyperpopového labelu PC Music. docusoap vyneslo duu Fryderyk a Bestsellery Empiku. Album často obsazovalo pódiová místa v přehledech nejlepších alb roku 2020.

Kapela je proslulá svými originálními koncerty, kde se bláznovství a tanec občas mísí s jistou kontemplativností. Coals věnují zvláštní pozornost vizuální stránce svých vystoupení, starají se o scénografii, osvětlení a kostýmy.

 

V roce 2022 duo vydalo EP Rewal, které mělo být o něco lehčím materiálem. Rewal je kolekcí šesti skladeb čerpajících z cloud trapu a dream popu, které posluchače přenesou na tropickou, lehce znepokojivou a tajemnou dovolenou. Obal EP navrhl Rafał Dominik, varšavský výtvarník známý svými groteskními a lehce surrealistickými 3D malbami. Ve skladbě "Miraż" hostuje jeden z nejpopulárnějších polských rapperů Żabson a samotné číslo odkazuje na fascinaci kapely reggaetonem.

V současné době kapela pilně pracuje na albu, které by mohlo být jejich nejlepším. LP dua vyjde ještě letos a brzy oznámí nejnovější singly.

Vystupující

Coals (PL) – fb

Pořadatel