Předprodej byl ukončen

Bratři Ebenové
KONCERT / Hudba – Jazz, Pop, Rock

Bratři Ebenové

středa 13.12.2023 od 20:00
Dům kultury, Kladno

O akci

 

- VIP VSTUPENKY DO 1.ŘADY V PŘEDPRODEJI POUZE V DUNDEE JAMU:
Dundee Jam, nám. Svobody 1626, Kladno, otevřeno denně od 17:00,
www.dundeejam.cz

- VSTUPENKY ON-LINE V SÍTI SMSTICKET V PŘEDPRODEJI DO 12.12.2024

- VSTUPENKY NA MÍSTĚ V DK KLADNO V PRODEJI OD 19:00 ZA 750 KČ

 

Kladenský music club Dundee Jam Vás srdečně zve na vánoční koncert Bratří Ebenů, který se uskuteční 13.prosince 2023 od 20:00 v Domě kultury Kladno. 

- BRATŘI EBENOVÉ PŘEDSTAVÍ NOVÉ ALBUM

- DUNDEE JAM SLAVÍ CELÉ ČTVRTSTOLETÍ

Bratři Ebenové – kapela tří bratří Ebenových (Marek, Kryštof, David) a dalších předních českých hudebníků (Pavel Skála, Jaromír Honzák a Jiří Zelenka) s novým albem „Co my víme“.

V době vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984) působila kapela jako bratrské trio - Marek, Kryštof a David a byli na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělí. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena (1929 – 2007) dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský zvuk“. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli a doposud jsou Bratři Ebenové na české hudební scéně jedineční.

1.9.2023 vydala kapela již 6. řadové album s názvem „Co my víme“. Album obsahuje 13 nových skladeb (LP pak o jednu méně). Autorem všech (hudby i textu) je Marek Eben. Výjimku tvoří instrumentální skladba Clafoutis, jejímž autorem je nejmladší z bratrů David. Album bylo natočeno ve studiu Birdland studios (Povážská Bystrica) kmenovým zvukařem kapely Tomášem Jaklem a za dozoru producenta a kytaristy kapely Pavla Skály. Kromě Marka, Kryštofa a Davida Ebenových kapelu tvoří Pavel Skála (kytary), Jiří Zelenka (bicí a perkuse) a Jaromír Honzák (kontrabas a basová kytara). Na albu se objeví také několik hostů – Pavel Fischer na housle nebo dětský pěvecký sbor Radost Praha se sbormistrem Janem Pirnerem. Mixu alba se ujal legendární britský zvukař Phill Brown. Ten je v hudební branži velmi známou osobností - z výčtu ikon hudebního průmyslu, pro které pracoval jmenujme Led Zeppelin, David Bowie, Cat Stevens, Bob Marley, Jimi Hendrix, Pink Floyd nebo Dido a celá řada dalších. Mastering byl svěřen neméně slavnému britskému inženýrovi Denisovi Blackhamovi. Grafiky se ujal dlouholetý spolupracovník kapely, Karel Haloun s Luďkem Kubíkem. Fotografie k albu pořídil Dušan Tománek.

Vstupenky zakoupíte v síti smsticket a v music clubu Dundee Jam na nám. Svobody 1626 v Kladně, t. 312242827, www.dundeejam.cz    

Vystupující

Bratři Ebenové (CZ) – web

Dundee Jam

Kladenský music club Dundee Jam, multikulturní prostor s tradicí již pětadvacet let, přináší u svého jubilea sérii výročních koncertů 2023 v kladenském Domě kultury!

Pár slov o Dundee Jamu:

Příjemné posezení v prostředí inspirovaným australskou faunou a flórou v podání nástěnných maleb. Můžete nahlédnout do černošské vesnice či mezi zvířata co žijí v Austrálii.  To vše podbarvené žánrově vybranou hudbou a širokou nabídkou nápojů a chuťových specialit nejen z našeho grilu.

Pořádané koncerty v Dundee Jamu mají díky originálnímu prostředí svou jedinečnou atmosféru. Prolínají se zde kapely mnoha žánrů od rocku, bluesu, jazz, funk, drum&bass, world music přes alternativu až po keltskou hudbu, ale i folk či punk. Pravidelně v Dundee Jamu koncertují přední čeští muzikanti a po dlouhých letech spolupráce již i přátelé jako např. Michal Prokop, Jan Hrubý, Ivan Hlas, Vladimír Merta, Tomáš Kočko, Lenka Dusilová, Thom Artway, kapely Zrní, minus123minut, Vltava, Bran, Neřež, Vanua2 a mnoho dalších. Vzpomínáme též na nezapomenutelné koncerty Vladimíra Mišíka, legendární Blue Effect s Radimem Hladíkem nebo hudební projekty Luboše Andršta. Dále zde mají prostor regionální kapely, které se v klubu mohou setkávat společně na jednom podiu. Krom koncertů zde probíhají djs party ve stylu funk, jazz, latina, elektronica, reggae, rock-pop ad., ale i divadelní a literární akce. Prostor dáváme také místním umělcům, kteří pravidelně vystavují své fotografie či obrazy v Galerii Dundee Jam, kdy se kloubí propojení hudby a umění. Dále je možné zamluvit si celý klub nebo jen jeho část pro uzavřenou společnost s naší gastronomickou nabídkou. Na požádání si můžete zapůjčit šachy, karty, Člověče nezlob se nebo si zahrát fotbálek na perfektním španěláku, samozřejmostí je wifi připojení. Specialitou podniku je grilování steaků nebo burgerů v jakoukoli denní i noční hodinu. V létě si můžete posedět na zahrádce pod ohromným smrkem a vychutnat si příjemnou atmosféru přírodního dvorku uprostřed města.

www.dundeejam.cz

Další akce s vystupujícími

Bratři Ebenové - 6. září od 20:00, Amfiteátr, Velká Bystřice

Bratři Ebenové - 18. září od 19:00, Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě

Bratři Ebenové v Brně - 20. listopadu od 20:00, První Patro, Brno

BRATŘI EBENOVÉ - Vánoční koncert - 12. prosince od 20:00, Kulturní dům, Konstantinovy Lázně

Pořadatel