Předprodej byl ukončen

KATARZIA (SK) - Štastné dieťa tour 2023
KONCERT / Hudba – Experimentální

KATARZIA (SK) - Štastné dieťa tour 2023

sobota 4.11.2023 od 20:00
Prostor (Panský dvůr), Boskovice

O akci

Katarzia, zpěvačka, skladatelka a textařka, která tři popsané umění zvládá natolik, že nás už bezpočetněkrát dojala a zasáhla na bolístkách, které jsme ani nevěděli, že máme. Letos jsme dojatí i proto, že je Prostor jedním z pěti míst v ČR, kde Katarzia vystoupí se svým novým albem Šťastné dieťa, které vyšlo 6. října 2023 u Animal Music. Katarzia nové skladby složila ve velké míře na pianinu po mamince, které se jí podařilo po letech převézt od prarodičů z Košic do Prahy a zprostředkovává na nich obrazy mezilidských vztahů a prožitky ženy v současné společnosti: 

„Na albume hovorím aj o ženských priateľstvách, ktoré sú pre mňa špeciálna kategória sociálnej väzby. Žena ako objekt konštantne hodnotená všetkými, s ktorými prichádza denne do styku. Často najprísnejšie kriticky hodnotená práve druhými ženskými členkami rodiny, alebo inými ženami navzájom. Ešte stále sme spoločnosť prerastená patriarchátom a často sme práve my ženy na seba navzájom príliš tvrdé.“

U nás Katarzia vystoupí i s kapelou ve složení: Robin Galia na klavír,  Miloš Klápště – baskytara, Oliver Lipenský – bicí.

Na aranžmá a produkci alba s Katarzií spolupracoval producent a zakladatel vydavatelství Animal Music Petr Ostrouchov (jinak také např. spolupráce s Vladimírem Mišíkem, Lenkou Dusilovou nebo Beatou Hlavenkovou) a klavíristka Kristína Smetanová. Katarzia má za sebou v mezidobí po vydaní předchozího alba n5 (2021) mj. skladatelskou práci na TV seriálu Pozadí událostí v režii Jana Hřebejka, pro celovečerní dokument v režii Jarmily Štukové Moje nová tvář a pro divadelní představení. Také letos spolupracovala na úspěšném projektu Horáček Gen XYZ pro pražský Cirkus La Putika, kde spolu s několika dalšími producenty a muzikanty přepracovávala texty a skladby Michala Horáčka. V minulosti získala Katarzia mj. cenu Radio Head Awards a její tvorbu ocenil i prestižní festival Berlinare.

Koncert pořádá Unijazz Boskovice (spolek provozující kulturní a komunitní centrum Prostor) za podpory Ministerstva kultury ČR a Kulturních zařízení města Boskovice (KZMB). 

 

Vystupující

Katarzia (SK) – web / fb

Další akce pořadatele

Boy Wonder (SK) - 4. října od 21:00, Prostor (Panský dvůr), Boskovice

Silverfest 2024 - 24. srpna od 17:00, Panský dvůr, Boskovice

Pořadatel

Unijazz pobočný spolek Boskovice