Předprodej byl ukončen

SONDA - The Virtual Vienna Acousmonium
KONCERT / Hudba – Elektronika, Experimentální, Klasika

SONDA - The Virtual Vienna Acousmonium

3. – 4. listopadu 2023 od 18:00
Vodojemy na Žlutém kopci, Brno

O akci

Festival SONDA přináší do prostoru vodojemů na Žlutém kopci světovou premiéru projektu The Virtual Vienna Acousmonium, který slibuje jedinečný zvukový, prostorový zážitek od průkopníků akusmatické hudby! Zcela inovativní audiosystém kombinuje zvuk ze sestavy reproduktorů a sluchátek a nabídne novou dimenzi poslechové zkušenosti. 

- 26 reproduktorů & 20 sluchátek pro 20 posluchačů v 10 časových slotech -

François Bayle /Francie/
Annette Vande Gorne /Belgie/
Thomas Gorbach /Rakousko/
Enrique Mendoza /Mexiko/

Vídeňský skladatel akusmatické hudby Thomas Gorbach spolu se svým mexickým kolegou a skladatelem Enriquem Mendozou představí v Brně světovou premiéru projektu, který kombinuje 26kanálový audiosystém s otevřenými sluchátky. Návštěvníci budou mít příležitost poslechnout si hudbu ze systému, jenž vytváří ojedinělé imerzivní zvukové pole umocněné akustikou rozlehlého vodojemu. Jedná se o umělecký výzkumný projekt (HADS - Hybrid Audio Diffusion System), který využívá tuto speciální konfiguraci reproduktorů a sluchátek, aby zpochybnil a zároveň rozšířil možnosti akusticko-prostorového vnímání. Díky jedinečnému spojení technologie a zvuku nabídne novou dimenzi poslechového zážitku.

Hudba čtyř autorů je připravena přímo pro tento reprodukční systém a mimo Thomase Gorbacha zazní skladby od Annette Vande Gorne, Enrique Mendozy a od vynálezce akusmonia a světového průkopníka prostorové akusmatické hudby Françoise Baylea!

 

 

 

 

 

Více informací

Akci pořádá SVITAVA - transmedia art lab, z.s. za finanční podpory statutárního města Brna a Ministerstva kultury České republiky. Partnery projektu jsou TIC Brno, GOtoBRNO a Janáčkova akademie múzických umění.

Snížené vstupné platí pro studenty (držitele karty ISIC), seniory nad 60 let a držitele průkazu ZTP. 

 

Pořadatel

SVITAVA - transmedia art lab, z.s.