Předprodej byl ukončen

Stromboli + host
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Stromboli + host

pátek 26.6.2015 od 19:30
Zámecký Amfiteátr, Buchlovice

O akci

Kultovní skupina osmdesátých let Stromboli zahraje 26.6. 2015 v buchlovickém zámeckém amfiteátru. Půjde o jedinečný a neopakovatelný koncert oslavující 30 let od založení skupiny.

Půjde o stejně velkou show, kterou kapela představila 4.12.2014 v pražské O2 aréně, takže kdo ji neviděl a je fanouškem této kapely má víceméně poslední šanci. Kapela se po úspěchu pražského koncertu rozhodla odjet během léta exkluzivně několik koncertů v rámci české a slovenské republiky. V roli předskokana se představí Vilém Čok se svojí kapelou Bypass a pak se Vilda přidá na podiu ke Stromboli, aby odehráli po téměř čtvrtstoletí koncert na Moravě.

Stromboli vystoupí v původní sestavě v čele s jejím zakladatelem Michalem Pavlíčkem, Bárou Basikovou, Klaudiem Kryšpínem, Jiřím Veselým, Vendulou Kašpárkovou, Vilémem Čokem. V rámci koncertu zazní průřez skladeb Michala Pavlíčka z alb Stromboli (1987), Shutdown (1989) i novinky z nového CD s názvem FIAT LUX. Návštěvníky čeká velkolepá show a především jedinečný zážitek být u vzpomínkového vystoupení Stromboli.

K novému albu se interpreti vyjádřili takto:
Bára Basiková: "Album je víc písničkové, ale nejsou na něm obyčejné písničky. Mají určitou hudební nadstavbu, nejsou v nich tradiční a zažité postupy. Michal napsal krásné melodie, které jsou pro Stromboli charakteristické a navazují na první období kapely."

Michal Pavlíček:
"Hudebně pro mne nebylo těžké navázat, ale o čem zpívat? To byla zásadní otázka, kterou jsem si kladl. A jsem rád, že obsah sdělení nakonec určily první texty Vlasty Třešňáka. Poslal mi své básně a ty mne prostě vzaly u srdce. Některé jsem zhudebnil, některé vznikly až poté, co jsem napsal hudbu. Dva texty napsal Petr Kolečko, i ty do koncepce alba také zapadly."

Michal Pavlíček složil 10 nových skladeb. Otextoval je Vlastimil Třešňák a ke dvěma napsal texty Petr Kolečko. Album nese název FIAT LUX (Budiž světlo) a vyjde v polovině listopadu. Na obale, který bude vycházet z toho původního, slavného, debutového, pracují akademický sochař Michal Blažek a fotograf a kameraman Jan Malíř.