Předprodej byl ukončen

Přišla v noci
FESTIVAL / KINO / PROJEKCE / Film – Horor, Komedie

Přišla v noci

neděle 5.11.2023 od 18:00
Kino Panorama, Kyjov

Koná se v rámci

O akci

Když si pár třicátníků pustí přes práh matku jednoho z nich, netuší, že se právě ocitl v komorním očistci. Poklidný život se pomalu mění v chaotické trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie je energická diva, která si krok za krokem podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí bortí. Mají matky a tchýně vždycky pravdu? Myslí to s námi dobře? A nejsou někdy právě proto těmi největšími monstry?

Film Přišla v noci Tomáše Pavlíčka a Jana Vejnara je rozkročený mezi hořkou komedií a hororem, jenž pracuje s motivem vetřelce v intimním prostoru domova. Nízkorozpočtový a chytrý titul, jehož od premiéry na karlovarském festivalu provází divácké i kritické nadšení, působí civilně a autenticky a osvěžuje žánr tuzemské komedie o absurdní humor, pečlivě odposlouchané dialogy a obecně platné vztahové situace. 

Hlavní úlohy se bravurně zhostila rázná brněnská divadelní herečka Simona Peková, pro niž se jednalo o první filmovou roli za dekádu. 

Více informací

Kino Panorama Kyjov ~ Svatoborská 671, 697 01 Kyjov

Web  ~ https://www.kyjograf.cz/

Facebook  ~ https://www.facebook.com/kyjograf/

Instagram ~ https://www.instagram.com/kyjograf_festival/

E-mail ~ festivalkyjograf@gmail.com