Předprodej byl ukončen

Adventní koncert
KONCERT / Hudba – Klasika

Adventní koncert

sobota 2.12.2023 od 15:00
Kostel sv. Máří Magdalény, Lázně Bohdaneč

O akci

Adventní koncert s vynikajícími interprety, kteří nám přinášejí prožitek v podobě nejznámějších melodií v tento neopakovatelný adventní čas.

Program:

J. S. Bach - Goldbergovské variace, BWV 988, výběr

F. Schubert - Ave Maria 

A. Stradella - Pieta, Signore!

A. Dvořák - Biblické písně č. 4, 5, 10

G. Bizet - Agnus Dei

C. Franck - Panis Angelicus 

P. Mascagni - Ave Maria

L. Janáček - Lístek odvanutý z cyklu Po zarostlém chodníčku

D. Foster, C. Bayer Sager, A. Testa, T.  Renis  - The Prayer 

L. Magiera - Leoncavallo - Mattinata

F. P. Tosti  - Mare chiare

E. de Curtis - Non ti scordar di me

S. Gastaldon - Musica proibita

L. Denza - Funiculi, Funicula

E. di Capua - O sole mio

F. Sartori - Time To Say Goodbye

Účinkující:

Paolo Lardizzone - italský tenor Rodák z italského Militella, začal studovat zpěv pod vedením Maestra Giacoma Rocchettiho a později u Maestra Nazzarena Antinoriho v Accademii Beniamino Gigli v Recanati. Žije ve městě Camerino di Macerata. Svůj debut uskutečnil v roce 2007 rolí Manrica ve Verdiho Trubadúrovi na milánském Festivalu Castello Sforzesco. V roce 2008 se s velkým úspěchem poprvé zhostil role Vévody z Mantovy ve Verdiho Rigolettovi, pod taktovkou Maestra P. Gelminiho. Zpívá úlohu Ghina v Doninzettiho opeře Pia de Tolomei, Macduffa v opeře Macbeth Giuseppe Verdiho a rytíře Des Grieuxe v Manon Lescaut Giacoma Pucciniho pod taktovkou Maestra E. de Filippis, Maria Cavardossiho v Pucciniho Tosce, Turiddu v Sedláku kavalírovi od P. Mascagniho, s režisérem Maestrem L. de Marchim, Dona José v Carmen pod taktovkou Maestra A. Benigniho. V letech 2010/2011 v úloze Alfreda ve Verdiho Traviatě, Kalafa v opeře Turandot Giacoma Pucciniho. V sezóně 2013/2014 zpívá Alfreda ve Verdiho Traviatě na Mezinárodním festivalu v Pekingu, Vévodu z Mantovy v Rigolettovi v Boloni a Parmě, Cavardossiho v Tosce ve Spoletu, Manrica v opeře Trubadúr v Trentu, účastní se opery Rigoletto jako Vévoda z Mantovy v rámci worldvision pod taktovkou Maestra Zubina Mehty. V roce 2014 na scéně Operního divadla in chorvatském Splitu zpíval roli Fausta v opeře Mefistofele Arriga Boita, pod taktovkou Maestra Niksa Bareza. V říjnu 2014 vystupoval v úloze Radamese (Aida) v Káhirském divadle a v opeře v Plzeni. V listopadu zpíval Alfreda v Traviatě se souborem Compagnia d'Opera Italiana na turné po Německu a Rakousku. V prosinci 2014 pak Cavardossiho v Tosce a vystoupil na Festivalu Puccini při příležitosti otevření Villa Argentina ve Viareggiu. V lednu 2015 se opět objevil v roli Radamese na scéně Opera Theatre v Káhiře. V lednu 2015 velmi úspěšně pěvecky ztvárnil role Cania v Komediantech a Turiddu v Sedláku kavalírovi v divadle v Plzni. Poté vystoupil ve Francii s Mozartovým Requiem a na turné po Španělsku a Francii jako Pinkerton v Madama Butterfly. V roce 2016 vystoupil opět v roli Macduffa v Macbethovi, a to v plzeňském divadle. V současné době zpívá v roli Radamese v Aidě na scéně Dolnobavorského divadla v Německu.

www.tenorepaololardizzone.com/

Sólistka: Noema Erba, česká sopranistka Noema Erba je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

www.noemaerba.com

Radka Hanáková klavíristka, sólová a komorní hráčka, aktivně umělecky působí převážně ve svých dvou domovech v České Republice a v Kanadě. Ve svém repertoáru má širokou škálu hudebních stylů, její inklinace k barokní hudbě a hudbě Johanna Sebastiana Bacha především a nesporná specifika způsobu interpretace této hudby na klavíru se však v posledních letech stávají centrem jejího studia a zaměření. Interpretaci hudby vnímá jako komplexní niternou výpověď, obsahující v sobě osobní cestu interpreta a to jak uměleckou tak lidskou, neboť jedno bez druhého nemůže existovat. Tento komunikační a kvalitativní aspekt tvoří jádro její hudební interpretace a jako takový se jej snaží sdílet se svými posluchači. Radka se stala stipendistkou a sólově vystupovala na festivalech v České Republice, Polsku, Rakousku a v Kanadě. Tam také měla možnost spolupracovat s takovými umělci jako jsou Leon Fleisher, Konrad Elser, Andrzej Jasiński, Robert MacDonald, Marc Durand, Julian Martin, Richard Good, Ronan O´Hora, Avedis Koujioumdjian, Anton Kuerti a další. Mezi její významná vystoupení a projekty z poslední doby se řadí její debut v Koerner Hall v produkci Soundstreams (2019), dále realizace elektroakustického díla Karlheinze Stockhausena Kontake s perkusionistou Jonny Smithem (Walter Hall 2017, 2019), sólové vystoupení se skladbou Fantasy in D Oskara Morawetze (Walter Hall 2017, natočeno a vysíláno kandským rozhlasem CBC) a další. Svá studia započala ve Vysokém Mýtě u Marie Švejdové. Po studiích na Konzervatoři Pardubice pod vedením Martina Hršela pokračovala na pražské AMU ve třídě prof. Miroslava Langera, kde roku 2011 dokončila magisterské studium. Během této doby absolvovala roční stáž na Akademii Muzyczne Karola Szymanowskiego v polských Katowicích u prof. Józefa Stompela. Po studiu na AMU se přesídlila do kanadského Toronta, kde pokračovala zpočátku na Glenn Gould School of the Royal Conservatory ve třídě Johna Perryho a poté na University of Toronto v doktorandském programu u Jamese Parkera. Svá studia završila v prosinci 2019. V roce 2020 publikovala svoji dizertační práci Oskar Morawetz: The Czech Prism a v roce 2021 vyšlo její debutové CD Goldberg Variations. 

 

Další akce pořadatele

Světový tenor Paolo Lardizzone - 12. května od 17:00, Zámek - Zrcadlový sál, Chroustovice

Dušičkový koncert - 3. listopadu od 15:30, Kostel sv. Vavřince, Vysoké Mýto

Jarní koncert - Mistři klasiky - 5. května od 18:00, Kostel sv. Mikuláše, Jaroměř