Předprodej byl ukončen

Vánoční koncert - Vzpomínka na Věru Špinarovou
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Vánoční koncert - Vzpomínka na Věru Špinarovou

úterý 12.12.2023 od 18:30
Sál radnice Pohořelice, Pohořelice

O akci

Vánoční koncert - Vzpomínka na Věru Špinarovou

Koncertní pásmo složené z písní Věry Špinarové, rodačky z Pohořelic, a nejslavnějších hitů minulých let v podání zpěvačky  Ellen Lenské a jejího Bandu

Vstupenky v předprodeji zde a v knihovně města Pohořelice, Brněnská 2

V sále bude zajištěno sezení u stolů - konkrétní místa si návštěvcníci vyberou po příchodu.

Více informací

Věra Špinarová

Narodila se 22. 12. 1951 v Pohořelicích. Vyučila se chemičkou, ale tou se nikdy nestala. V šesti letech hrála na housle, ale pak ji učarovala kytara a s ní zpěv. V 16 letech nahrála svou první píseň "Já před tebou klečím". Zpívala s kapelami Flamingo, Majestic aj.

Mezi špičku hudební scény ji dostal hit "Music Box", který nahrála se skupinou Majestic. V roce 1972 vydala své první album "Andromeda". V roce 1982 vychází album "Meteor lásky", kde měla jeden z největších hitů Meteor lásky a Bílá Jawa 250. Písničku "Jednoho dne se vrátíš" nazpívala už v roce 1976 na hudbu z westernu TENKRÁT NA ZÁPADĚ, kterou složil Ennio Morricone. Zakládá svou vlastní skupinu Notabene. O čtyři roky později ji na koncertech doprovází syn Adam se svou kapelou.

Věra Špinarová získala řadu ocenění, např. v roce 1973 Zlatý štít za nejprodávanější zpěvačku, roku 1976 se umístila na bronzové příčce na Bratislavské lyře s písní "Lúčenie". Do roku 1988 aktivně vystupovala, potom se stáhla do ústraní. Po spojení s manažerem Václavem Fischerem se vrátila zpátky. V roce 2007 ji obrovskou radost udělalo pozvání na koncert Joe Cockera. Hrála v muzikálech "Mrazík" a "Pudr a mejkap". V roce 2000 a 2002 vydává výběrová alba svých největších hitů. 

Dne 22. března 2017 u ní během koncertu v Čáslavi nastala zástava srdce a po úspěšné resuscitaci byla letecky transportována do nemocnice. Věra Špinarová zemřela v neděli 26. března 2017 v motolské nemocnici v Praze.

Ellen Lenská

Zpěvačka s nezaměnitelně podmanivým hlasem, zpívá písně zejména pop, rock a soul. Rodačka z Brna, která s moravskou metropolí spojila téměř celou svoji pěveckou kariéru. Vystupovala jako host po boku celé řady známých kapel a umělců jako jsou Olympic, Těžkej Pokondr, Heidy Janků nebo Naďa Urbánková a další.

V současnosti se Ellen Lenská věnuje sólové dráze. Její autorské singly můžete slyšet na rádiích Hey, Signal, Český Rozhlas Dvojka.
Ellen Lenská s kapelou zrealizovali projekt, věnovaný památce Věry Špinarové.

Další akce pořadatele

Techtle Mechtle - Travesti revue - All inclusive Bibione - 18. října od 19:00, Kino, Pohořelice

Dívčí válka - divadlení představení - 3. října od 19:00, Kino, Pohořelice