Předprodej byl ukončen

Václav Havelka + Irena & Vojtěch Havlovi
KONCERT / Hudba – Ambient, Experimentální, Folk / Country

Václav Havelka + Irena & Vojtěch Havlovi

sobota 16.12.2023 od 20:00
Kafara, Brno

O akci

▶︎ Václav Havelka

Hudebník, písničkář a aktivista. S hudební tvorbou začal už koncem 90. let minulého století, nejdříve jako zpěvák, později i jako kytarista. Známý z působení pod pseudonymem selFbrush nebo jako vůdčí osobnost skupiny Please The Trees. Na svém kontě má několik řadových alb natočených a vydaných u nás i v zahraničí a koncertování po celém světě. Spolupracoval mimo jiné s dalšími hudebníky jako na příklad Ecstasy Of Saint Theresa. Je autorem hudby k několika divadelním představením ve Stavovském divadle, Dejvickém divadle a Divadle na zábradlí, NoD a Ungelt. V současné době také s Please The Trees spolupracuje se sborem seniorů Elpida a tanečním souborem 420people. Je autorem hudby k filmu Místa Radima Špačka a Onřeje Štindla společně s Davidem Boulterem z anglických Tindersticks a filmu Listopad, amerického režiséra Garry Griffina, společně s Martinem Tvrdým (dříve Bonus), se kterým také působil v projektu Tvrdý/Havelka.
V letech 2021 – 2023 realizuje multižánrový a interdisciplinární projekt s názvem Krajiny budoucnosti, který zkoumá skrze zvuk vliv člověka na klimatické změny. Hlavním výstupem je hudební album projektu fyield, jehož je Havelka ústřední postavou (skladatel hudby, manažer a booking agent) a tvoří jej s kolegou z Please The Trees Kryštofem Kříčkem a islanďanem Panem Thorarensenem. V listopadu 2023 projekt absoluvuje měsíční turné po USA. Na rok 2024 chystá vydání nového sólového alba, první po 15 letech. Ukázky z něho zazní v rámci tohoto koncertu. Jedněmi z hostů na albu jsou také Irena & Vojtěch Havlovi, se kterými společně v rámci koncertního programu tohoto večera zahraje několik skladeb.

 

▶︎ Irena & Vojtech HavloviExperimentální duo, které spolu tvoří již od 80. let, se vyznačuje dlouhými meditativními plochami, hudbou s nádechem poezie a inspirací mimoevropskými kulturami. Ve svých skladbách využívají vedle zpěvu nejrůznější hudební nástroje (violoncello, klavír, viola da gamba, zvony, tibetské mísy aj.). Havlovi ve své klasické improvizaci nabídnou průřez tvorbou, ale také nejnovější skladby na piano z alba, které by mělo vyjít v příštím roce. 

Duo úspěšné nejen na české scéně, na které spolupracovalo v minulosti s interprety jako Alan Vitouš, Tony Ackerman, Jiří Stivín, Vlastislav Matoušek a dalšími, ale zejména v zahraniční. Tam je vedle četných vystoupení a projektů (i např. z filmového plátna) neskrytě obdivováno osobnostmi jako Sufjan Stevens nebo Bryce Dessner (The National).

 

 

Vystupující

Václav Havelka (CZ) – insta Irena a Vojtěch Havlovi (CZ) – web / fb / youtube / Spotify

Více informací

https://www.facebook.com/thehavels

havlovi.wz.cz

https://www.facebook.com/vachavelkaIII

https://www.instagram.com/vaclavhavelka/