Předprodej byl ukončen

Umění relaxace a jemné vnímání
WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Umění relaxace a jemné vnímání

sobota 2.12.2023 od 9:00
Yoga ID, Brno

O akci

Relaxace je velmi podstatnou a důležitou částí praxe jógy. Má výrazně větší potenciál, než si „jenom“ po praxi ásan odpočinout a nechat doznít nastartované procesy. V době nadvlády stresu, a s ním spojeného napětí, je schopnost se kvalitně a efektivně uvolnit velmi žádoucí. Efekty dobře provedené relaxace člověk na svém těle i mysli pociťuje v podstatě okamžitě, proto není třeba se o nich více rozepisovat (slovy klasika: „gram praxe je cennější než tuna teorie“). Umění se uvolnit je zároveň pomyslnou vstupenkou do světa pokročilých jógových technik (pránájáma, koncentrace, meditace) a zároveň cestou ke zdokonalení praxe ásan – vzpomeňme na dobře známou definici ásany jako pozice, která je pevná a uvolněná zároveň.

Obsah workshopu:
Vnímání vlastního těla a směřování pozornosti skrze jednoduché, ale účinné pohyby a pozice
Široké spektrum relaxačních technik ze západní (autogenní trénink, progresivní relaxace) i indické tradice (jóga nidrá)
Kontaktní práce s tělem pro vnímání jiné perspektivy a získání nových informací o svém těle
Pár užitečných technik využitelné pro každodenní den k redukci stresu

Pro koho je kurz určen?
pro toho, kdo se chce naučit relaxovat a dozvědět se něco nového o svém těle a cítit se v něm dobře
pro jógové praktikující, kteří chtějí dát závěrečné relaxaci něco víc, aby to nebylo jen to „něco nakonci“
pro zkušenější praktikující, kteří by se obrátili k jemnějším a pokročilejším jógovým technikám a meditaci, jako zdroj inspirace
pro všechny, kteří se chtějí naučit, jak snižovat míru stresu v každodenním životě
pro každého, kdo ocení dlouhou vedenou relaxaci

Bonus: Audio nahrávky jednotlivých relaxačních postupů, které si v průběhu semináře prožijete, dostanete v elektronické podobě, abyste mohli praktikovat i doma.


Seminář je otevřen všem bez rozdílu „pokročilosti“.

 

O lektorovi:

Martin Wagenknecht:

Józe se věnuji od roku 2008, kdy mě naprosto uchvátila ashtanga vinyasa jóga a její dynamičnost a “tah na branku”. V letech 2012–2014 jsem třikrát, vždy na více než tři měsíce, pobýval v jihoindickém Mysore, hlavním městě ashtanga vinyasa jógy, kde jsem byl certifikován k výuce první (2012) a druhé série (2014).  Abych rozšířil svoje povědomí o jiných jógových směrech, jógové filosofii a hlubších souvislostech jógové praxe a fungování lidského těla jsem studoval a úspěšně zakončil kurz učitele hatha jógy II. třídy České akademie jógy ve spolupráci s FTVS (2015). Vedle toho jsem absolvoval kurz súfijské jógy Borise Tichanovského (2015), v rámci sebepoznávání jsem pobyt ve tmě dle tibetského rituálu jangtik (třikrát v období 2014–2015) a kurz shiatsu (2017 a 2019). V současné době se vedle jógy věnuji také qigongu. 

http://tao-yoga.cz/