Na návštěvě u Cimbal Classiku
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Klasika

Na návštěvě u Cimbal Classiku

13. března – 11. prosince
Dělňák Líšeň, Brno
Vstupenky
od 1 290 do 1 880
prodej do 10. prosince

O akci

Na návštěvě u Cimbal Classiku - 2024

Tak je nazván plánovaný cyklus pravidelných setkání líšeňské kapely Katky a Dalibora Štruncových se zajímavými, profesně velmi úspěšnými a na umělecké scéně dlouhodobě etablovanými soubory i jednotlivci.

Čtyři koncerty v kalendářním roce 2024 jsou zařazeny do jednoho společného abonmá, které můžete navštěvovat v Brně, v Líšňi na Klajdovské 28.

Cyklus předplatného i samostatné koncerty, kdy uvidíte na jednom jevišti Cimbal Classic s hosty, jsou naplánovány v následujících termínech:

 

13. 3. 2024 Nezmaři - Kultovní folková kapela

15. 5. 2024 ČaroTaJ - uskupení hudebníků České filharmonie se zpěvačkami Jitkou Novotnou a Táňou Rozkovcovou

9. 10. 2024 Jaroslav Svěcený

11. 12. 2024 Janáčkovo kvarteto

 

Začátek koncertů vždy v 19.00 hod.

Dělňák Líšeň, Klajdovská 28

Můžete dojít dříve a občerstvit se na baru.

 

Těšíme se na Vás.

Další informace na www.kclisen.cz

 

Více informací

Další informace o kapelách:

Kultovní folková kapela Nezmaři z Českých Budějovic je již 45 let stálicí na našich koncertních, klubových a festivalových scénách.  Propojení jejich vlídného písňového poselství s nezaměnitelným pódiovým humorem přináší posluchačům ojedinělý umělecko-člověčí prožitek.

 

Uskupení hudebníků České filharmonie s názvem Čarotaj s pěveckými sólistkami Jitkou Novotnou a Táňou Roskovcovou přináší originální, ovšem veskrze vkusné uchopení lidových písní. V názvu souboru je skryto kouzlo rodného kraje obou zpěvaček, za svobodna sester Málkových, které navazují na odkaz svého otce, legendárního primáše uherskobrodského souboru Olšava Lubomíra Málka. Jeho jiskřivý hlas, hudební cítění a nezaměnitelné frázování se zapsalo nejen do duší jeho posluchačů, ale především do projevu jeho dcer. Obě sestry se tak i v Praze nechávají okouzlit lidovými písněmi a zároveň se úspěšně věnují i svým dalším profesním cestám. Jitka Novotná je úspěšnou moderátorkou a dramaturgyní pořadů stanice Českého rozhlasu Dvojka, především legendárního pořadu Stříbrný vítr a rovněž ji známe jako příjemnou a půvabnou průvodkyni pořady vážné hudby nejen festivalu Pražského Jara na stanicích České televize. Táňa působila dvě dekády jako vokalistka Karla Gotta, v letech 2004 - 2007 dámského vokálního tria u Ondřeje Havelky a jeho orchestru Melody Makers a zpívá i ve formaci Prime Time Voice.

 

Jaroslav Svěcený je proslulý virtuózní houslista a zároveň i mimořádný znalec a odborník, který posluchače, coby poutavý vypravěč, provede veškerými zákoutími i historií svého nástroje.

 

Janáčkovo kvarteto s primáriem Milošem Vackem je světově uznávaný brněnský komorní soubor, jehož součástí je i domestikovaný Líšňák, houslista a dirigent Richard Kružík.

 

Cimbal Classic se ujme role hostitele z pozice ansámblu, který se pravidelně potkává se všemi těmito interprety na koncertních pódiích, a s nimiž jsou Kateřina a Dalibor Štruncovi v dlouholetém přátelském i profesním vztahu. I díky těmto skutečnostem se posluchači mohou těšit nejen na mimořádné hudební zážitky, ale i na velmi blízkou a nenucenou atmosféru jejich hudebního setkání a souznění.

 

Předplatné zahrnuje

ČaroTaJ - Na návštěvě u Cimbal Classiku - 15. května od 19:00, Dělňák Líšeň, Brno

Pořadatel

Kulturní centrum Líšeň - Dělňák