Bratři Ebenové
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Jazz, Rock

Bratři Ebenové

středa 18. září od 19:00
Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě
Vstupenky
Cena 600 Zobrazit ceny
prodej do 18. září
do zdražení 143 dní

Přístavky

Základní cena 600 Kč
Novoměstská karta 480 Kč
ZTP 300 Kč

Elevace

Základní cena 600 Kč
Novoměstská karta 480 Kč
ZTP 300 Kč

O akci

V roce 2014 vydali Bratři Ebenové nové album Čas holin a zároveň oslavili 30 let od vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984).

V době vydání alba „Malé písně do tmy“ působila kapela jako bratrské trio – Marek, Kryštof a David a byli na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělí. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena (1929 – 2007) dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský zvuk“. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli Bratři Ebenové pro folkovou scénu zjevením.

Kapela na četnost vydávání nových alb nijak nespěchá, o to spíš se však čekání vyplatí. Další album vzniklo až o jedenáct let později ve spolupráci s Karlem Plíhalem – „Tichá domácnost“ (1995). Na albu se již objevili muzikanti kapely ETC… a stejně jako na předchozím albu i kontrabasista Jaromír Honzák. Ti spolupracují s kapelou dodnes. Tedy i na následujících albech „Já na tom dělám“ (2002).

Po vydání alba začali Bratři Ebenové znovu koncertovat, natočili koncertní DVD „Ebeni v zahradě“ (2004), nahráli hudbu pro novou sérii večerníčků Mach a Šebestová, pro pohádkové CD „Pohádky bratří Grimmů“ (s písničkami Bratří Ebenů), několik audioknih (Muž, který sázel stromy, Adventní kalendář) a také hudbu k seriálu České televize „Poste Restante“. V roce 2008 vyšlo velmi úspěšné řadové album „Chlebíčky“. V říjnu 2014 vyšlo aktuální album „Čas holin“.

Kromě tria bratří Ebenových – tedy Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

Vystupující

Bratři Ebenové (CZ) – web

Více informací

Cena vstupenky v předprodeji: 600,-
Cena vstupenky v předprodeji s Novoměstskou kartou: 480,-
Cena vstupenky na místě: 660,-
Cena vstupenky na místě s Novoměstskou kartou: 528,-
Vstupenky můžete koupit v předprodeji na Informačním centru nebo online přes sms ticket.

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení