Předprodej byl ukončen

Nakopněte svoji školu: Přednášky o vzdělávání
FESTIVAL / Vzdělávání

Nakopněte svoji školu: Přednášky o vzdělávání

pondělí 26. února od 8:00
Zámecké nádvoří, Litomyšl

O akci

Ve dnech 25. - 27. února 2024 bude Zámecké návrší už po šesté pořádat vzdělávací festival pro pedagogy s názvem Nakopněte svoji školu. Festival má svým účastníkům přinést “nakopnutí” a nabízí inspirativní pořady pro veřejnost i odborný program pro učitele a ředitele základních škol. 

Pondělní dopoledne je zasvěcené tématům, která aktuálně rezonují světem vzdělávání a propisují se do běžného života škol. 

Zabývat se budeme tím, jak využít umělou inteligenci a zapojit ji do vzdělávání; nahlédneme na dobrou praxi při vytváření rovných příležitostí a snižování vzdělávacích neúspěchů žáků v některých krajích ČR, otevřeme i problematiku gendrové a sexuální rozmanitosti, která vyžaduje od pedagogů i celé společnosti nové způsoby přemýšlení a jednání. 

Přednášky obohatí Hovory z kabinetu, kde se bude Daniel Pražák ptát na české vzdělávání z pohledu škol. Hovořit bude s Terezou Bočanovou, ředitelkou Pražského humanitního gymnázia. 

 

Vystupují:

Karel Gargulák

Eva Nečasová

Aleš Rumpel

Štefan Šulek a Onřej Lacinga

Kateřina Emer a Josef Roušar

Daniel Pražák

 

Součástí pořadu je také Edu Market, velký trh vzdělávacích pomůcek, programů či her nabídne inspiraci učitelům, rodičům či průvodcům dětských skupin.