Předprodej byl ukončen

Hope Astronaut – 15 let, support: Žofie Kabelková
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Funk / Soul, Indie / Alternative

Hope Astronaut – 15 let, support: Žofie Kabelková

sobota 17. února od 19:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Olomoucká indie-folková kapela Hope Astronaut vychází ze zahraničních folk-rockových kořenů, v počátcích ji ovlivnili The Frames, Travis, Coldplay či písničkář Badly Drawn Boy. Za své patnáctileté působení nahrála tři alba a jedno EP a odehrála na 150 koncertů na domácí scéně i v zahraničí. Předskakovala například Michalovi Prokopovi & Framus Five, Bee and Flower nebo Davidu Kittovi, vystupovala v České televizi, Balcony TV Prague či na Colours of Ostrava. V recenzi zatím poslední desky Balance in the Heights se v magazínu Rock’n’All píše: "Celé to je tak nenuceně a nepředstíraně křehké a přemýšlivé. Písně jsou ztělesněním elegantních vkusných hitovek s nemalou dávkou přirozeného šarmu i potřebné naléhavosti".

 

Na speciálním koncertu k 15. výročí skupiny vystoupí také její bývalí členové: kytarista Mojmír Havlík, cellistka Katka Koutná a saxofonista Pepa Novák. Zazní výběr ze všech alb a také písně z připravovaného EP.

Celou akci zahájí svým komorním setem písničkářka Žofie Kabelková, která Hope Astronaut v r. 2013 křtila album Someone's Missing. Tato písničkářka působí na zdejší hudební scéně už přes dvacet let. V textech se zaobírá především mezilidskými vztahy a spojením s přírodou. Její album Peřiny z vody bylo nominováno na Cenu Anděl v kategorii folk. Aktuálně dokončuje dlouho očekávanou třetí desku.