Předprodej začne 6. května v 8:00

Clarinet Factory
KONCERT / Hudba

Clarinet Factory

pátek 27. září od 19:00
Kaple Zjevení Páně, Smiřice
Vstupenky
Cena 500

O akci

Tuzemská formace Clarinet Factory patří k nejpozoruhodnějším úkazům naší scény. Její počátky sahají až do poloviny devadesátých let, nicméně vznik prvního alba Echoes from Stone se datuje až na rok 2003. Za dobu své existence kapela stihla kromě vydávání desek natočit hudbu k několika filmům, baletům či divadelnímu představení, spolupracovat s širokou škálou špičkových muzikantů nejen z České republiky, vystupovat na zahraničních festivalech či dokonce zvítězit v prestižní světové soutěži International Songwriting Competition, která se konala roku 2005 v americkém Nashvillu.

Účinkují: Jindřich Pavliš, Luděk Boura, Vojtěch Nýdl, Petr Valášek
host: Milan Cimfe

Více informací

Počátky čtyřčlenného hudebního tělesa Clarinet Factory se datují do roku 1994, do doby studií všech členů na pražském AMU. Tehdy byla doménou čtveřice Jindřich Pavliš, Vojtěch Nýdl, Luděk Boura a Petr "Pepíno" Valášek především interpretace klasiky a jazzu. Clarinet Factory se ale brzy posunuli k experimentům napříč hudebními žánry, od aranžování ke komponování, k touze hudbou sdělovat a komunikovat nezávisle na žánrech či generační příslušnosti.

Clarinet Factory během své dosavadní kariéry spolupracovali také s Bobby McFerrinem, Janou Koubkovou, Filharmonií Brno, PKF Prague philharmonia, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Radkou Fišarovou, Ivou Bittovou; s Lenkou Dusilovou a Beatou Hlavenkovou ve společném projektu Eternal Seekers, ale i Tata Bojs, Floexem či Joe Achesonem z Hidden Orchestra. V řadě site specific vystoupení spolupracovali s intermediálním umělcem Petrem Niklem a legendárním perkusionistou Alanem Vitoušem. Od alba Pipers je pravidelným hostem producent Milan Cimfe.

Mezi další milníky v kariéře Clarinet Factory patří hudba k filmům Night Watch (*2022) režiséra Johna Stevensona, nominovaného na cenu britské filmové akademie BAFTA v kategorii krátký animovaný film, Smrtelné historky – část Maják (*2016) režiséra Jana Bubeníčka, či vítězství v prestižní soutěži International Songwriting Competition v americkém Nashvillu se skladbou Orlík.

Od roku 2019 vystupují Clarinet Factory pravidelně v divadelním představení spolku JEDL „Pan Pros“, devět let (2014–2023) vystupovali s taneční skupinou VerTeDance ve společném projektu „Korekce”, který sklízel skvělé recenze doslova po celém světě a získal mnoho prestižních cen. (CENA ČESKÁ DIVADELNÍ DNA 2016, TANEČNÍ INSCENACE ROKU 2014 / HERALD ANGEL AWARD 2015 / MESS FESTIVAL AWARD 2015 aj.)

Clarinet Factory (clarinet-factory.cz)

Pořadatel

Kulturní středisko Dvorana, s.r.o.