Předprodej byl ukončen

Atatürkiáda: mezi mešitou a diskotékou
DIVADLO / Osobní rozvoj / Politika / Společnost

Atatürkiáda: mezi mešitou a diskotékou

pondělí 4. března od 19:30
Co.Labs, Brno

O akci

“Poslouchej, holubičko, jsi dospělá, muže nepotřebuješ,” říká teta Güzin, turecká odbornice na lásku, sex a trápení. Její rady se obrací ke společnosti, ve které je hluboce zakořeněná nerovnost. Mezi muži a ženami. Mezi věřícími a nevěřícími. Mezi městem a vesnicí, minulostí a současností. Jedni jsou nešťastní, protože jim někdo diktuje, jak mají žít. Druzí jsou nešťastní, protože jim někdo bere styl života, na který jsou zvyklí. Jen těžko se taková nerovnost překonává. A na rozdílech vydělávají cynici, kteří konflikty využívají pro vlastní zájmy.

Jak se ale každý sám může vyrovnat s populistou? S nezaměstnaností? S domácím násilím? Na to jsme ani my v té naší “západní Evropě” nepřišli.

Přesto je stále třeba na tyto otázky hledat odpovědi.

Hypnotická výpověď o křehkosti demokracie mezi mešitou a diskotékou inspirovaná reportážní knihou Witolda Szablowského Vrah z města meruněk.

představení má 60 minut bez přestávky

Scénář: Patrik Boušek, Anna Prstková
Režie: Eva Lietavová
Projekce: Anna Prstková
Obsazení: Dagmar Říhová, Petr Theodor Pidrman, Patrik Boušek/Anna Prstková
Kostýmy: Klára Vincourová
Hudební spolupráce a výroba hudebního nástroje: Jakub Šulík
Produkce: Andrea Polnická

Inscenace Atatürkiáda je realizována za finanční podpory Statutárního města Brna, Ministerstva Kultury, Nadace Život Umělce a městské části Brno-střed. Bazmek entertainment je rezidenční skupinou centra nezávislého umění Co.Labs.

Pořadatel